Картопляний салат по-американськи — класичний рецепт
Картопляний салат по-американськи – класичний рецепт, який легко зможе повторити кожен. Краще всього використовувати для приготування закуски сорти картоплі Айдахо або Рассет Бурбанк, вони не розвалюються при варінні. Тому кубики картоплі в салаті не перетворюються в пюре.
Час готування – 6 ч. 25 хв.
Час приготування – 15-20 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Картопля – 6 шт.
- Цибуля ріпчаста білий – 1 шт.
- Огірки мариновані – 3 шт.
- Майонез легкий – 150 гр.
- Сіль поварена – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Яйця курячі – 6 шт.
- Стебло селери – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Картоплю зваріть в мундирах. При варінні яєць додайте у воду трохи солі і ложку оцту, так вони легше будуть очищатися.
Крок 2. Шкірка з вареної картоплі знімається дуже легко. Наріжте його невеликими кубиками, перекладіть в об’ємну миску.
Крок 3. Варені яйця остудіть, потім очистіть від шкаралупи і наріжте кубиками. Додайте нарізку до картоплі.
Крок 4. Стебло селери, невелику цибульну голівку і мариновані огірочки нарізати якомога дрібніше.
Крок 5. Подрібнений селера, огірки і цибулю перекладіть в окрему мисочку.
Крок 6. До подрібненим продуктам додайте майонез і добре перемішайте. Дана маса буде служити заправкою для картопляного салату.
Крок 7. Заправку викладіть в миску з картоплею і яйцями, перемішайте. Миску з салатом оберніть харчовою плівкою і приберіть в холодильник годин на 6.
Крок 8. Картопляний салат по-американськи подавайте в охолодженому вигляді. Приємного апетиту!