Картопляний салат – 10 простих рецептів приготування з покроковими фото

Картопляний салат з маринованими огірками та цибулею

Картопляний салат з маринованими огірками та цибулею – дуже ситний, але бюджетний, підійде для повсякденного меню. Продукти дуже добре гармонують між собою за смаком, ви залишитеся задоволені. А в літній період замість маринованого огірка можна додати свіжий.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 40 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Огірки мариновані – 200 гр.
  • Картопля – 400 гр.
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста червоний – 150 гр.
  • Масло рослинне нерафіноване – 40 мл
  • Лимон невеликий – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Петрушка – 30 гр.
  • Гірчиця із зернами – 20 мл

Процес приготування:

Крок 1. Картоплю ретельно вимийте за допомогою щітки чи жорсткої боку губки. Варіть її в мундирах протягом 15-25 хвилин до готовності. Час варіння залежить від розміру бульб.

Крок 2. Маленький лимон добре помийте гарячою водою і зніміть з нього цедру за допомогою терки з самими дрібними отворами. Видавіть сік з лимона, кісточки видаліть.

Крок 3. Приготуйте заправку. У невеликій мисочці змішайте лимонний сік, гірчицю в зернах, пахуче масло, подрібнену цедру і мелений чорний перець.

Крок 4. Червоний цибулю очистіть від лушпиння, обмийте під краном, наріжте його тонкими пір’ям. Нарізку викладіть в миску з заправкою, перемішайте.

Крок 5. Петрушку промийте і дрібно порубаєте ножем. Зелень перекладіть в миску з заправкою і додайте сіль за смаком.

Крок 6. Варену картоплю очистіть від шкірки. Наріжте овочі кубиками, змішайте з заправкою, картопля повинна бути ще теплим. Залиште масу на 10 хвилин.

Крок 7. Мариновані огірочки наріжте тонкими кружечками і додайте їх у салатницю.

Крок 8. Подавайте картопляний салат в загальній салатниці або порційно. Приємного апетиту!