Картопляний салат з маринованими огірками та цибулею
Картопляний салат з маринованими огірками та цибулею – дуже ситний, але бюджетний, підійде для повсякденного меню. Продукти дуже добре гармонують між собою за смаком, ви залишитеся задоволені. А в літній період замість маринованого огірка можна додати свіжий.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 40 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Огірки мариновані – 200 гр.
- Картопля – 400 гр.
- Сіль поварена – за смаком.
- Цибуля ріпчаста червоний – 150 гр.
- Масло рослинне нерафіноване – 40 мл
- Лимон невеликий – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Петрушка – 30 гр.
- Гірчиця із зернами – 20 мл
Процес приготування:
Крок 1. Картоплю ретельно вимийте за допомогою щітки чи жорсткої боку губки. Варіть її в мундирах протягом 15-25 хвилин до готовності. Час варіння залежить від розміру бульб.
Крок 2. Маленький лимон добре помийте гарячою водою і зніміть з нього цедру за допомогою терки з самими дрібними отворами. Видавіть сік з лимона, кісточки видаліть.
Крок 3. Приготуйте заправку. У невеликій мисочці змішайте лимонний сік, гірчицю в зернах, пахуче масло, подрібнену цедру і мелений чорний перець.
Крок 4. Червоний цибулю очистіть від лушпиння, обмийте під краном, наріжте його тонкими пір’ям. Нарізку викладіть в миску з заправкою, перемішайте.
Крок 5. Петрушку промийте і дрібно порубаєте ножем. Зелень перекладіть в миску з заправкою і додайте сіль за смаком.
Крок 6. Варену картоплю очистіть від шкірки. Наріжте овочі кубиками, змішайте з заправкою, картопля повинна бути ще теплим. Залиште масу на 10 хвилин.
Крок 7. Мариновані огірочки наріжте тонкими кружечками і додайте їх у салатницю.
Крок 8. Подавайте картопляний салат в загальній салатниці або порційно. Приємного апетиту!