Картопляний суп – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Як приготувати картопляний суп-пюре?

Бюджетне блюдо з самого доступного набору продуктів. Картопляний суп-пюре ідеально доповнить обід в осінній день. Оксамитова структура і ніжний смак – справжнє задоволення.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Картопля – 1 кг
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Вершки – 150 мл
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Масло – для смаження.

Для подачі:

  • Бекон – 4 шматки.
  • Сир – 85 гр.
  • Зелень – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Картопля очистіть, розріжте на кілька великих частин, залийте водою і поставте на вогонь.

2. Моркву натріть на тертці, цибулю дуже дрібно наріжте.

3. На сковороді розігрійте столову ложку рослинного масла, додайте трохи вершкового. На цій суміші обсмажте цибулю і моркву протягом 10 хвилин.

4. За 10 хвилин до готовності картоплі додайте в каструлю засмажку з цибулі і моркви.

5. Бекон наріжте смужками.

6. Обсмажте бекон на сухій сковороді, потім перекладіть його на паперові серветки, щоб стік жир.

7. Сир натріть на тертці.

8. Блендером пюрируйте варену картоплю, цибулю і моркву з невеликою кількістю бульйону. Отриману суміш перелийте назад в каструлю і поставте на вогонь.

9. Додайте в суп вершки, сіль, перець і приправи за смаком, доведіть до кипіння.

10. Подавайте суп-пюре з беконом і тертим сиром.

Приємного апетиту!