Як приготувати картопляний суп-пюре?
Бюджетне блюдо з самого доступного набору продуктів. Картопляний суп-пюре ідеально доповнить обід в осінній день. Оксамитова структура і ніжний смак – справжнє задоволення.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
- Картопля – 1 кг
- Морква – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Вершки – 150 мл
- Масло рослинне – для смаження.
- Масло – для смаження.
Для подачі:
- Бекон – 4 шматки.
- Сир – 85 гр.
- Зелень – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Картопля очистіть, розріжте на кілька великих частин, залийте водою і поставте на вогонь.
2. Моркву натріть на тертці, цибулю дуже дрібно наріжте.
3. На сковороді розігрійте столову ложку рослинного масла, додайте трохи вершкового. На цій суміші обсмажте цибулю і моркву протягом 10 хвилин.
4. За 10 хвилин до готовності картоплі додайте в каструлю засмажку з цибулі і моркви.
5. Бекон наріжте смужками.
6. Обсмажте бекон на сухій сковороді, потім перекладіть його на паперові серветки, щоб стік жир.
7. Сир натріть на тертці.
8. Блендером пюрируйте варену картоплю, цибулю і моркву з невеликою кількістю бульйону. Отриману суміш перелийте назад в каструлю і поставте на вогонь.
9. Додайте в суп вершки, сіль, перець і приправи за смаком, доведіть до кипіння.
10. Подавайте суп-пюре з беконом і тертим сиром.
Приємного апетиту!