Каша Дружба – 8 рецептів приготування на молоці та воді з покроковими фото

Ароматна молочна каша Дружба в горщику в духовці

Запечена в горщиках каша Дружба на молоці виходить розсипчастою і з апетитною рум’яною скоринкою. Подавайте страву на сніданок або до обіду, доповнивши овочами та зеленню.

Час готування: 1 година 50 хвилин

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Рис – 80 гр.
  • Пшоно – 80 гр.
  • Молоко – 2 склянки
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – за смаком.

Процес приготування:

1. Промиваємо рис і розкладаємо по глиняним горщикам.

2. Пшоно заливаємо невеликою кількістю окропу. Наполягаємо продукт 15-20 хвилин, після чого відправляємо в горщики.

3. Нагріваємо молоко і виливаємо його до крупі. Кип’ятити інгредієнт не потрібно.

4. Далі додаємо сіль і цукор. Кількість можна відрегулювати за смаком. Випікаємо блюдо півтори години при температурі 180 градусів.

5. Кашу Дружба дістаємо з духовки. Подавати до столу можна в горщиках або ж, виклавши на тарілку. Доповнюйте страву з вершковим маслом. Готово!