Кесаділья – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Популярна і поживна кесаділья – це страва мексиканської кухні. Частування прийнято готувати на пшеничного або кукурудзяного тортильї з великою кількістю сиру всередині. Але це традиційний рецепт, сьогодні страву готують з різними начинками. Додають овочі, гриби, м’ясо або рибу. Спробуйте і ви!

Кесаділья з куркою в домашніх умовах

Популярний і ситний рецепт приготування кесадільї – з додаванням курки. Корисний і смачний продукт підійде для швидкого перекусу, сніданку або пікніка. Беріть на замітку.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Тортилья 4 шт.
  • Куряче філе 250 гр.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 100 гр.
  • Цибуля зелена 1 пучок
  • Томатна паста 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Спеції і Приправи за смаком
  • Масло рослинне 30 мл

Процес приготування:

  1. Як приготувати кесаділью в домашніх умовах? Підготуємо необхідні продукти. Куряче філе заздалегідь розморожуємо, твердий сир натираємо на тертці.
  2. Далі м’ясо ріжемо на невеликі шматочки. Також чинимо і з зеленою цибулею.
  3. Смажимо курячі шматочки в олії. Доповнюємо їх цибулею, сіллю, спеціями за смаком і томатною пастою. Обсмажуємо протягом 5 хвилин.
  4. На половинки коржів викладаємо тертий сир і курячу обжарку.
  5. Закриваємо начинку другою половинкою коржі.
  6. Обсмажуємо заготовку з обох боків до легкого рум’янцю.
  7. Домашня кесаділья з куркою готова. Прикрашайте її зеленню за смаком і подавайте до столу.

Як приготувати кесаділью з сиром і помідорами?

Популярне наповнення для кесадільї – помідори і сир. Продукти зроблять частування неймовірно соковитим і яскравим. Спробуйте простий домашній рецепт, з яким справляться навіть новачки в кулінарній справі.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Тортилья – 2 шт.
  • Помідор – 2 шт.
  • Сир твердий – 120 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Кукурудза консервована – за смаком.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Перець червоний молоти – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Промиваємо помідори і нарізаємо їх тонкими колами.

2. В невелику тарілку викладаємо майонез і додаємо в нього мелені перці. Ретельно вимішуємо.

3. Отриманий соус викладаємо на половинку тортилії. Зверху посипаємо тертим сиром.

4. Далі кладемо помідори, шматочки цибулі і кукурудзу. Складаємо коржі навпіл і відправляємо в розігріту сковороду. Обсмажуємо до легкого рум’янцю з обох сторін.

5. Апетитна кесаділья з помідорами і сиром готова. Можна пробувати!

Простий і смачний рецепт м’ясної кесадільї з фаршем

Яскрава ідея для домашнього перекусу – кесаділья з м’ясним фаршем. Страва порадує простим і швидким кулінарним процесом, а також цікавим смаком. Здивуйте своїх близьких.

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Тортилья – 4 шт.
  • Фарш м’ясний – 300 гр.
  • Сир твердий – 80 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Соус томатний – 60 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Масло рослинне – 50 мл

Процес приготування:

1. Для приготування кесадільї знадобляться пшеничні коржі – тортилья.

2. М’ясний фарш викладаємо в сковороду з олією. Сюди ж кладемо тонко порізану цибулю.

3. Смажимо інгредієнти і після додаємо сіль, спеції і томатний соус.

4. Тушкуємо масу близько 5 хвилин і після викладаємо до неї подрібнений часник і свіжу зелень.

5. Тортилью кладемо на сковороду.

6. Сюди ж викладаємо начинку з м’ясного фаршу.

7. Посипаємо фарш тертим твердим сиром.

8. Накриваємо начинку другою тортильєю. Через 2 хвилини перевертаємо заготовку.

9. Частування розрізаємо на половинки, викладаємо на тарілку і подаємо до столу.

Проста кесаділья з куркою і грибами в домашніх умовах

Проста, смачна та ситна начинка для кесадільї – обсмажене куряче м’ясо з грибами. Домашнє частування виходить соковитим і яскравим. Подавайте його до сніданку або в якості перекусу.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Тортилья – 2 шт.
  • Філе куряче – 150 гр.
  • Гриби шампіньйони – 200 гр.
  • Сир твердий – 60 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Перець болгарський – 0,5 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Ріпчасту цибулю смажимо на олії і після доповнюємо його дрібними шматочками курячого філе.

2. Після готовності м’яса кладемо в сковороду дрібно порізані гриби.

3. Смажимо масу ще 5-7 хвилин, після доповнюємо її шматочками болгарського перцю, солимо і посипаємо спеціями за смаком.

4. Готову начинку з курки та грибів перекладаємо на половинку тортилії. Посипаємо зверху тертим сиром.

5. Закриваємо продукти другою половинкою. Обсмажуємо їх на сковороді до легкого рум’янцю.

6. Ріжемо частування на дві частини і подаємо до столу.

Покроковий рецепт приготування кесадільї з куркою і кукурудзою

Соковиту кесаділью в домашніх умовах можна приготувати з начинкою з курячого філе і кукурудзи. Смачна закуска різноманітить ваше звичне меню і приємно здивує рідних. Спробуйте!

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Тортилья – 2 шт.
  • Філе куряче – 1 шт.
  • Кукурудза консервована – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Перець болгарський – 0,5 шт.
  • Сир твердий – 40 гр.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 80 гр.

Процес приготування:

1. Розморожуємо і промиваємо куряче філе. Нарізаємо його тонкою соломкою.

2. Дрібно ріжемо болгарський перець і ріпчасту цибулю.

3. Обсмажуємо овочі на рослинному маслі. Додаємо до них консервовану кукурудзу.

4. Окремо обсмажуємо курку. Солимо її і поливаємо томатною пастою.

5. Викладаємо до філе овочі. Розмішуємо масу і тушкуємо близько 5-10 хвилин.

6. Твердий сир натираємо на дрібній або середній тертці.

7. Гарячу начинку викладаємо на половинки коржів. Сюди ж кладемо тертий сир.

8. Закриваємо коржі другими половинками. Смажимо частування до рум’янцю на сковороді.

9. Соковита кесаділья з куркою і кукурудзою готова. Можна подавати до столу!

Як смачно приготувати домашню кесаділья з квасолею?

Поживний і простий інгредієнт для кесадільї в домашніх умовах – квасоля. Таке частування підійде для веганского або вегетаріанського меню. Беріть на замітку простий і смачний рецепт.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Тортилья – 3 шт.
  • Квасоля консервована – 300 гр.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Цукіні – 1 шт.
  • Салат листовий – 40 гр.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 30 мл

Процес приготування:

1. Підготуємо всі інгредієнти за списком. Овочі та зелень можна заздалегідь промити.

2. Цукіні з болгарським перцем необхідно запекти в духовці до м’якого стану. Після чого їх слід дрібно порізати.

3. Салат, зелень і авокадо також обробляємо на шматочки.

4. Зелену суміш викладаємо на половинки коржів.

5. Далі кладемо цукіні з перцем.

6. В кінці головний інгредієнт – консервовану квасолю.

7. Солимо начинку і посипаємо спеціями. Закриваємо другими половинками коржі і відправляємо в сковороду з олією.

8. Після легкого обсмажування з обох сторін кесаділья з квасолею готова. Подавайте до столу!

Швидкий і простий рецепт кесадільї з шинкою і сиром

Ніжна начинка для домашньої кесадільї – шинка і сир. Продукт стане смачним і поживним перекусом для вашої родини. Оцініть простий кулінарний рецепт і порадуйте своїх близьких.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Тортилья – 4 шт.
  • Шинка – 200 гр.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Перець болгарський – 0,5 шт.
  • Авокадо – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Кукурудза консервована – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Дрібно ріжемо цибулю і обсмажуємо її на рослинній олії.

2. Після появи золотистого кольору, доповнюємо овоч шматочками болгарського перцю.

3. Далі кладемо подрібнену шинку.

4. Посипаємо масу спеціями за смаком. Так як це блюдо мексиканської кухні, то рекомендується використовувати гострі приправи.

5. Відправляємо в загальну масу кукурудзу.

6. Додаємо трохи авокадо. Тушкуємо на середньому вогні близько 5 хвилин і знімаємо з плити.

7. На половинки коржів насипаємо частину тертого сиру.

8. На нього відразу ж кладемо гарячу обжарку з шинки і овочів.

9. Знову посипаємо сиром.

10. Закриваємо начинку другою половинкою тортилії і перекладаємо в сковороду.

11. Обсмажуємо до рум’янцю з обох сторін.

12. Гаряча кесаділья з шинкою і сиром готова. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Дуже смачна кесаділья з яловичиною в домашніх умовах

Варіантів приготування кесадільї дуже багато. Але справжні любителі м’яса точно оцінять цю ідею. Пропонуємо зробити закуску з соковитою і живильної яловичиною. Спробуйте!

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Тортилья – 4 шт.
  • Яловичина – 300 гр.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Для подання:

  • Помідор – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Перець болгарський – 0,5 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Сік лимона – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Спочатку промиваємо овочі та зелень, подрібнюємо їх і кладемо в загальну тарілку. Солимо, перчимо, поливаємо лимонним соком і ретельно вимішуємо. Це стане в нагоді для подачі мексиканського частування.

2. Шматок яловичини ріжемо соломкою. Обсмажуємо шматочки в олії до готовності. Солимо за смаком.

3. Окремо твердий сир пропускаємо через тертку.

4. Тортилью опускаємо в сковороду. На неї кладемо сир і яловичину. Закриваємо начинку другим коржем і обсмажуємо заготовку з обох сторін.

5. Готову страву ріжемо трикутниками і подаємо до столу в гарячому вигляді в доповненні зі свіжим овочевим салатом.

Пісна кесаділья з овочами без м’яса

Домашню кесаділью можна приготувати без додавання м’яса, риби і молочних продуктів. Пісна закуска з овочів вийде не менш ситної і порадує вас яскравим смаком.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Тортилья – 2 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Морква – 0,5 шт.
  • Цибуля зелена – 0,5 пучка.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Натираємо моркву і дрібно ріжемо очищений ріпчасту цибулю. Обсмажуємо овочі до рум’янцю в рослинному маслі. Солимо їх за смаком.

2. Помідор старанно промиваємо і потім розбираємо на невеликі кубики.

3. Ароматний зелений лук також слід подрібнити.

4. На половинки коржів по черзі викладаємо піджарку, потім помідор і цибулю. Закриваємо частування і перекладаємо в сковороду, де смажимо до золотистої скоринки з обох сторін.

5. Апетитна пісна кесаділья готова. Її можна подавати до столу відразу після обжарювання або в охолодженому вигляді. Як більше подобається.

Оригінальна і неймовірно смачна кесаділья з креветками

Оригінальну за смаком і швидку кесаділью в домашніх умовах можна приготувати з додаванням креветок. Поживна закуска підходить для яскравих сніданків. Подавайте її з овочами і ароматною зеленню.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 1

Інгредієнти:

  • Тортилья – 1 шт.
  • Креветки – 80 гр.
  • Помідори черрі – 50 гр.
  • Часник – 1 зубчик
  • Апельсин – 0,5 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Креветки промиваємо і очищаємо від панцира, після чого нарізаємо їх дрібними шматочками.

2. Обсмажуємо морепродукт в оливковій олії протягом 1-2 хвилин. Регулярно помішуємо.

3. Сюди ж викладаємо половинки чері, подрібнений часник, зелень, сіль і спеції. Додаємо апельсиновий сік і цедру. Розмішуємо і тушкуємо ще пару хвилин.

4. На половинку тортильї кладемо начинку з креветок. Закриваємо коржик і злегка підрум’янюємо.

5. Гаряча кесаділья з морепродуктів готова. Перед подачею її можна розрізати на дві частини.