Кета в духовці – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Філе кети, запечене в духовці

Філе кети, запечене в духовці, напевно різноманітить ваше домашнє меню. Дуже смачна риба підійде як до сімейного вечері, так і до святкового столу. Для приготування апетитного філе скористайтеся перевіреним покроковим рецептом з нашої збірки.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Філе кети – 1 шт.
  • Сир твердий – 250 гр.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Лимон – ¼ шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Філе кети заздалегідь промиваємо й обсушуємо. Після натираємо сіллю і чорним меленим перцем.

Крок 2. Перекладаємо шматок риби на деко з фольгою. Поливаємо філе лимонним соком.

Крок 3. Половинку цибулі нарізаємо тонкими півкільцями.

Крок 4. У майонез додаємо подрібнений часник. Перемішуємо.

Крок 5. Половиною майонезу обмазуємо рибу. Викладаємо зверху цибулю і знову поливаємо все часниковим майонезом.

Крок 6. Посипаємо заготівлю тертим сиром.

Крок 7. Випікаємо блюдо 20 хвилин при температурі 250 градусів.

Крок 8. Філе кети, запечене в духовці, готово. Діліть на порції і подавайте до столу!