Кимчи з редьки по-корейськи в домашніх умовах
В цьому рецепті редьку маринують з додаванням оцту і великої кількості свіжої і сушеної кінзи, яка робить страву більш пряним. Оцет дозволяє редьці промаринуватися досить швидко і придбати характерний для корейського смак страви.
Час приготування: 20 хв. – готування, 4 години – маринування.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Редька біла – 1 кг
- Перець чилі мелений – 1 ст. л.
- Оцет 9% – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Часник подрібнений – 1 ст. л.
- Кінза сушена – 1 ст. л.
- Кінза свіжа – 3 гілочки.
- Вода – для маринаду
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Редьку очистити від шкірки і нарізати великим кубиком або слайсами. Посолити, перемішати і залишити на пару годин, щоб виділився сік.
2. Подрібнений часник змішати з інгредієнтами для маринаду і заправити вміщену в миску редьку, додати сушену і свіжу, попередньо мелконарезанного кінзу.
3. Коли маса буде рівномірно розподілена, додати в неї пекучий перець. Перемішувати її краще руками, попередньо надівши рукавички.
4. Залишити масу в теплому приміщенні на пару годин, щоб редька промаринувалася, а після перекласти в ємності для зберігання і прибрати в холодильник.
5. Подавати редьку кімчі краще в якості закуски, рясно посипавши свіжою петрушкою або кінзою. Можна злегка збризкати рослинним маслом.