Кіш з куркою і грибами – 8 рецептів з покроковими фото

Кіш з куркою і грибами — це відкритий пиріг на пісочній або листкової основі, який гармонійно вписується як в повсякденний раціон, так і у святкове меню. Рецепти середньої складності при бажанні, зможуть приготувати все. Всі варіанти максимально детально розписані, тому помилитися і зіпсувати кінцевий результат не вийде, навіть якщо сильно захотіти.

Класичний кіш з куркою і грибами

Класичний кіш з куркою і грибами – це рецепт, який під силу професійним кухарям, так і початківцям домашнім кулінарам. Приготування випічки хоч і займає близько двох годин, але це стовідсотково того варто. Розкішне частування оцінять всі без винятку.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Для тіста:
  • Масло вершкове 100 гр.
  • Борошно 200 гр.
  • Жовток 1 шт.
  • Сіль ⅓ ч. л.
  • Вода-2 ст. л. (холодної)
  • Для начинки:
  • Цибуля ріпчаста 130 гр.
  • Куряче філе 300 гр.
  • Печериці свіжі 250 гр.
  • Масло олію для смаження
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Для заливки:
  • Вершки 150 мл
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Сир 100 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Білок 1 шт.

Процес приготування:

  1. Кіш з куркою і грибами готується дуже просто. В чаші змішати просіяне борошно і сіль. Натираємо на тертці підморожене вершкове масло.
  2. Розтираємо масу. Поділяємо яйце на білок і жовток. Вводимо жовток до крихті.
  3. Поступово додаємо холодну воду. Збираємо тісто в загальний грудку. Кількість води залежить від вологості борошна.
  4. Беремо жароміцну форму і формуємо основу, натягуючи на борти. Наколюємо тісто виделкою. Переміщаємо в холод на півгодини.
  5. Нагріваємо сковороду з рослинним маслом. Очищену цибулю дрібно рубаємо. Обсмажуємо.
  6. Ополоснувши куряче філе, промаківающімі серветками і ріжемо кубиками. Вивантажуємо до цибулі і смажимо до блідого стану.
  7. Тонко нарізаємо промиті печериці і відправляємо в сковороду.
  8. Обсмажуємо, поки повністю не випарується сік, що виділився. Солимо і перчимо. Підрум’янюємо начинку.
  9. Охолоджену основу запікаємо чверть години при 180°С. Після чого дістаємо і висипаємо начинку. Розрівнюємо по всій площі.
  10. З’єднавши вершки з яйцями і білком, солимо і перчимо. Збовтуємо рідкі компоненти. Натираємо на тертці сир.
  11. Добре розмішавши, дістаємо пиріг і поливаємо начинку вершково-яєчної субстанцією.
  12. Відправляємо форму назад на півгодини і доводимо до готовності. Повинна утворитися рум’яна кірочка.
  13. Обережно дістаємо випічку з духовки. Трохи остудивши, виймаємо з форми. Перекладаємо на блюдо. Розрізавши пиріг, подаємо до столу. Апетитний кіш гарний у будь-якому стані – гарячому і остиглому. Приємного апетиту!

Киш лорен з куркою і грибами

Киш лорен з куркою і грибами володіє чудовим смаком. Спробувавши випічку одного разу, складно відмовити собі в задоволенні і не приготувати знову. Блюдо користується підвищеним попитом серед всіх знайомих і родичів. Це відмінна закуска до святкового торжества і скромних посиденьок.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 1 год 00 хв.

Порції – 4

Склад:

Тісто:

  • Масло вершкове – 120 гр.
  • Борошно – 220 гр.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.

Начинка:

  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Куряче філе – 500 гр.
  • Печериці – 300 гр.
  • Сир – 200 гр.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Помідори черрі – 10 шт.
  • Масло олію – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Заливка:

  • Вершки жирні – 300 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Прованські трави/італійські – 1 ст. л.
  • Яйця курячі – 3 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Просіяне борошно висипаємо в миску, солимо. Розмішуємо.

Крок 2. Додавши рубане вершкове масло, починаємо розтирати компоненти.

Крок 3. Повинна вийти пісочна крихта.

Крок 4. Збовтавши яйце, вливаємо в тісто.

Крок 5. Збираємо тісто в грудку.

Крок 6. Загорнувши в пакет чи плівку, ставимо в холод на півгодини.

Крок 7. Беремо роз’ємну форму і відрізаємо шматок пергаменту.

Крок 8. Застібаємо форму.

Крок 9. Дістаємо тісто. Припыляем робочу поверхню борошном. Розкочуємо пласт.

Крок 10. З допомогою качалки переносимо тісто у форму.

Крок 11. Формуємо основу.

Крок 12. Робимо бортики.

Крок 13. Натягуємо тісто, як показано на фото.

Крок 14. Обрізаємо зайве тісто.

Крок 15. За допомогою вилки наколюємо підставу.

Крок 16. Очистивши цибулю ріжемо кільцями.

Крок 17. Очищений часник дрібно рубаємо.

Крок 18. Промивши куряче філе, витираємо паперовими рушниками і ріжемо кубиками.

Крок 19. Сполоснувши печериці, тонко нарізаємо. Пару екземплярів залишаємо, щоб прикрасити випічку.

Крок 20. На розпеченій сковорідці з олією обсмажуємо цибулю.

Крок 21. Знімаємо припущений лук зі сковорідки і перекладаємо в миску.

Крок 22. Доливаємо олію на сковорідку-і припускаємо часник.

Крок 23. До часнику відправляємо птицю і обсмажуємо до блідого кольору і повного випаровування м’ясного соку.

Крок 24. Вивантажуємо курку до цибулі.

Крок 25. Витираємо сковорідку паперовими рушниками і смажимо печериці без масла. Готуємо, поки не випарується волога.

Крок 26. Гриби перекладаємо до решти продуктів і натираємо на тертці сир. Трохи сиру залишимо на потім.

27 Крок. Розмішуємо начинку.

Крок 28. Залишилися гриби тонко нарізаємо. Томати промиваємо і ділимо навпіл.

Крок 29. Викладаємо начинку на основу, рівномірно розподіливши.

Крок 30. Наливаємо вершки в миску.

Крок 31. Окремо розбиваємо яйця. Приправляємо сіллю, перцем і прованськими травами. Збовтуємо до однорідності.

Крок 32. До яйцям наливаємо вершки і об’єднуємо.

Крок 33. Розподіляємо заливку по начинці.

Крок 34. Прикрашаємо кіш томатами і слайсами печериць.

Крок 35. Присипаємо сирної стружкою.

Крок 36. Запікаємо 40 хвилин при 180°С заздалегідь прогрітому духовій шафі.

Крок 37. Акуратно дістаємо пиріг.

Крок 38. Трохи остудивши, знімаємо роз’ємне кільце. Розрізавши на порції, презентуємо домочадцям. Приємного апетиту!

Кіш з куркою, грибами і сиром в домашніх умовах

Кіш з куркою, грибами і сиром в домашніх умовах зможе приготувати кулінар-аматор без всякого досвіду. Все докладно розписано, тому зіпсувати рецепт не вийде навіть у новачка. Смачна домашня випічка викличе захват абсолютно у всіх.

Час готування – 2 ч. 00 хв.

Час приготування – 40 хв.

Порції – 8

Склад:

Тісто:

  • Масло вершкове – 120 гр.
  • Борошно – 180 гр.
  • Сіль – щіпка.
  • Молоко холодне – 2 ст. л.

Начинка:

  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Куряче філе – 200 гр.
  • Печериці – 200 гр.
  • лісові Гриби сушені – 20 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Заливка:

  • Вершки – 200 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти. Куряче філе обполіскуємо і готуємо в підсоленій воді, після чого охолодити. Сухі гриби заливаємо водою на ніч. Сполоснувши, варимо їх півгодини.

Крок 2. У чашу блендера висипаємо просіяне борошно і сіль. Ріжемо квадратиками підморожене масло і кладемо в блендер. Включивши прилад, подрібнюємо в крихту.

Крок 3. Наливаємо охолоджене молоко. Замість молока можна використовувати крижану воду.

Крок 4. Збираємо тісто в грудку. Довго вимішувати пісочне тісто не потрібно.

Крок 5. З пісочного тіста формуємо основу з бортиками у формі для кіша. Проколів поверхню виделкою, подмораживаем 20 хвилин.

Крок 6. На подмерзшее тісто кладемо пергамент і зверху засипаємо горохом. Ставимо запікатися на чверть години при 180°С.

Крок 7. Через деякий час прибираємо горох з пергаментом і запікаємо ще 10 хвилин.

Крок 8. Очистивши і промивши цибулю, подрібнюємо. Сполоснувши печериці, обсушуємо і нарізаємо пластинками.

Крок 9. Прогрів сковорідку з рослинним маслом, вивантажуємо нарізку і обсмажуємо, поки не випарується сік.

Крок 10. Зварені лісові гриби проціджуємо, нарізавши, відправляємо до обжарке. Солимо і перчимо. Обсмажуємо 5 хвилин.

Крок 11. У завершенні кладемо нарізаний кріп. Розмішавши, відключаємо плиту.

Крок 12. Поки начинка остуджується, об’єднуємо яйця з сіллю і перцем. А потім вливаємо вершки (жирність продукту не принципова) і разбалтываем.

Крок 13. Дрібно натерти сир, відправляємо в заливку і перемішуємо.

Крок 14. Зварену курку ріжемо шматочками і перекладаємо на основу.

Крок 15. Розподіляємо грибну обжарку.

Крок 16. Виливаємо заливку. Переносимо в духовку і запікаємо півгодини при 180°С.

Крок 17. Приготований кіш дістаємо і остуджуємо.

Крок 18. Виймаємо виріб з форми. Ріжемо на шматочки. Презентуємо гостям. Приємного апетиту!

Кіш на пісочному тісті з куркою і грибами

Кіш на пісочному тісті з куркою і грибами – випічка незвичайною смакоти. Хрустка розсипчаста основа з ніжною начинкою не залишить байдужих. Навіть самі перебірливі в їжі отримають незабутнє задоволення. Ситний пиріг допоможе нагодувати велику компанію.

Час готування – 1 ч. 40 хв.

Час приготування – 40 хв.

Порції – 6

Склад:

Тісто:

  • Масло вершкове – 120 гр.
  • Борошно – 250 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Начинка:

  • Куряче філе – 500 гр.
  • Печериці – 300 гр.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Вершки 10% – 200 мл
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Встановлюємо на температурному датчику 180°С, щоб нагріти духовку. Обполіскуємо куряче філе. З грибів знімаємо шкірку. Дістаємо вершкове масло і даємо підтанути. Сир крупно натираємо на тертці.

Крок 2. Вершкове масло перетираємо з борошном в крихту.

Крок 3. Крихту солимо і розбиваємо яйця.

Крок 4. Вимішуємо і скачуємо кульку. Помістивши в ємність, прикриваємо і ставимо в холод на півгодини.

Крок 5. Ріжемо куряче філе невеликими шматками.

Крок 6. Гриби нарізаємо скибочками. Сильно дрібнити не потрібно, гриби при обжарке значно зменшаться. Замість печериць можна використовувати інші гриби.

Крок 7. Обсмажуємо птицю з грибами на розпеченій сковороді з рослинним маслом не більше 7-ми хвилин. Перчимо і солимо.

Крок 8. Подмерзшее тісто розкочуємо качалкою. Укладаємо в жароміцну форму і не забуваємо зробити бортики. Обрізаємо надлишки. Виделкою протикаємо підставу.

Крок 9. Пересипаємо обсмажені гриби і птицю і розподіляємо по всій площі.

Крок 10. Змішуємо вершки (можна взяти пожирніше) з яйцями, сіллю і перцем. Збовтуємо до однорідності.

Крок 11. Виливаємо заливку на начинку так, щоб вона розподілилася рівномірно.

Крок 12. Засипаємо рівним шаром подрібнений сир і запікаємо 40 хвилин.

Крок 13. Акуратно дістаємо, для безпеки використовуємо прихватки.

Крок 14. Злегка остудити, виймаємо пиріг з форми.

Крок 15. Нарізавши на порції, подаємо неймовірне частування друзів. Кіш їдять в остиглому і тільки що приготованому стані. Приємного апетиту!

Кіш на листковому тісті з куркою і грибами

Кіш на листковому тісті з куркою і грибами готується значно швидше на відміну від пирога на пісочному тісті. Таке частування припаде до смаку абсолютно всім. Не клопітно, смачно і досить бюджетно. Приготування подужає навіть новачок. Кіш на листковому тісті – повноцінний прийом їжі і відмінний ситний перекус.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4

Склад:

  • Тісто листкове бездріжджове – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 80 гр.
  • Куряче філе – 400 гр.
  • Печериці – 200 гр.
  • Олія соняшникова – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Вершки 10% – 200 мл
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Яєчний жовток – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти для чудової випічки. Дістаємо тісто з морозилки і даємо йому розморозитися.

Крок 2. Очистивши цибулю, обполіскуємо і подрібнюємо.

Крок 3. Промиті і обсушені гриби нарізаємо довільно, попередньо відновивши зріз на ніжках. Один печериця залишаємо для декору.

Крок 4. Куряче філе обполіскуємо, промаківающімі вологу. Нарізаємо не дуже крупно. Розігріваємо духовку, встановивши 180°С.

Крок 5. Нагріваємо сковорідку. Наливаємо олію і кладемо вершкове. Обсмажуємо нарізку близько 10-ти хвилин. Посипаємо сіллю і перцем, коли випарується рідина. Прибираємо з конфорки.

Крок 6. В піалу виливаємо вершки і розбиваємо яйця.

Крок 7. Приправивши сіллю і перцем, разбалтываем вилочкою.

Крок 8. Тремо сир, використовуючи тертку з середніми отворами.

Крок 9. Розкачати листкове тісто, формуємо основу в вогнетривкої формі.

Крок 10. Викладаємо остиглу обжарку.

Крок 11. Присипаємо сиром, розподіливши по всій поверхні.

Крок 12. Поливаємо заливкою, намагаючись рівномірно розподілити.

Крок 13. Печериця тонко ріжемо і укладаємо зверху.

Крок 14. Вільні краї тіста загортаємо до центру. Збовтавши жовток, накриваємо тісто, щоб отримати гарну скоринку. Поміщаємо в розігріту духовку і випікаємо 45 хвилин.

Крок 15. Через зазначений час обережно дістаємо пиріг. Даємо трохи охолонути.

Крок 16. Після чого переміщаємо на блюдо.

Крок 17. Ріжемо кіш на порції.

Крок 18. Запрошуємо домашніх і вирушаємо дегустувати. Приємного апетиту!

Кіш з куркою, грибами і брокколі

Кіш з куркою, грибами і брокколі – шикарна закуска, яку подають як в гарячому, так і холодному стані. Пиріг виходить ситним і дуже поживним. Приготування хоч і тривалий, але нескладна. Частування гармонійно вписується в меню для різних заходів.

Час готування – 2 ч. 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Склад:

Тісто:

  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Борошно – 200 гр.
  • Жовток – 1 шт.
  • Цукор – 10 гр.
  • Сіль – 5 гр.
  • Вода холодна – 1,5-2 ст. л.

Начинка:

  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Куряче філе – 250 гр.
  • Брокколі – 250 гр.
  • Сметана – 200 гр.
  • Сир – 60 гр.
  • Печериці – 150 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Білок – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти.

Крок 2. В чашу комбайна висипаємо просіяне борошно, цукор і сіль. Дістаємо підморожене вершкове масло і ріжемо кубиками. Вивантажуємо до сухих компонентів.

Крок 3. Прокручуємо до тих пір, поки компоненти не об’єднаються в єдине ціле. Розділивши яйце на жовток і білок, відправляємо до тесту жовток. Додавши крижану воду, знову прокручуємо компоненти.

Крок 4. Взявши роз’ємну форму, формуємо пісочну основу і бортики. Вирівнюємо ножем, щоб випічка виглядала презентабельно. Прикривши, переносимо на годину в холод.

Крок 5. Промите і обсушенное філе нарізаємо кубиками. Вимиті гриби ріжемо скибочками, очищений цибулю – кубиками. Печериці з легкістю замінюємо іншими грибами. Лісові примірники додадуть випічці неймовірний аромат.

Крок 6. У прогріте рослинне масло кладемо підготовлену нарізку. Обсмажуємо 10 хвилин. Коли рідина випарується, даємо трохи зарум’яниться. Висипаємо заморожені брокколі і готуємо 5 хвилин. Приправляємо сіллю і перцем. Перемішавши, знімаємо з плити і даємо охолонути.

Крок 7. Збовтавши 2 яйця і білок, кладемо сметану (жирність можна вибрати на власний розсуд) і вимішуємо. Натираємо сюди сир і перекладаємо охолоджену начинку. Вимішуємо до однорідності.

Крок 8. Прогріваємо духовку до 180°С. Дістаємо форму з основою з холоду і поверхня наколюємо виделкою, щоб тісто не роздулося. Відправляємо запікатися на чверть години. Дістаємо схватившуюся заготівлю і виливаємо начинку. Вирівнявши, повертаємо назад.

Крок 9. Готуємо 50 хвилин до рум’яної скоринки. Дивимося по своїй техніці, для впевненості можна перевірити готовність хвилин через 40. Озброївшись прихватками, відкриваємо дверцята духової шафи і дістаємо кіш. Форму ставимо на дощечку і даємо випічці трохи постояти.

Крок 10. Проводимо гострим ножем по колу форми. Акуратно расстегиваем і знімаємо бортики. Переміщаємо випічку на блюдо.

Крок 11. Нарізавши пиріг порційно, приступаємо до дегустації. Приємного апетиту!

ПП кіш з куркою і грибами

ПП кіш з куркою і грибами – знахідка для тих, хто береже фігуру або намагається схуднути. Незважаючи на використання в рецепті правильних продуктів, пиріг виходить шалено смачним. Худнуть блюдо оцінять по достоїнству. Кіш виходить корисним і зі збалансованим розподілом нутрієнтів.

Час готування – 1 ч. 05 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 4

Склад:

Тісто:

  • Масло рослинне – 1 ч. л.
  • Борошно цільнозернові – 50 гр.
  • Борошно вівсяна – 50 гр.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Сіль – 0,25 ч. л.
  • Сир 2% – 100 гр.
  • Розпушувач – 0,5 ч. л.

Начинка:

  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Куряче філе – 200 гр.
  • Печериці – 200 гр.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Часник гранульований – 0,5 ч. л.

Заливка:

  • Грецький нежирний йогурт – 150 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Сир нежирний – 30 гр.
  • Яйця курячі – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Відмірявши продукти у відповідності з рецептурою, беремося за справу.

Крок 2. У посуд вивантажуємо сир і яйце. Для низькокалорійної випічки підійде як знежирений, так і 5% продукт, в брикеті або зернистий. Посоливши, перетираємо виделкою.

Крок 3. Додаємо розпушувач, вівсяну і цільнозернове борошно. Якщо немає вівсяного борошна, перемелюємо геркулес в кавомолці. Можна використовувати кукурудзяну і рисову муку. Експериментувати ніхто не забороняє.

Крок 4. Вымешав тісто, поміщаємо заготовку в пакеті в холодильник на 20 хвилин. Подмороженная заготівля податливі у використанні.

Крок 5. Ємність для випічки змащуємо рослинним маслом. Підійде скляна, керамічна або роз’ємна форма.

Крок 6. Формуємо основу, роблячи бортики. Зайве тісто зрізаємо ножем. Можна прибрати в морозильник і використовувати для іншої випічки. Наколюємо виделкою. Розміщуємо в прогрітій до 180 градусів духовці на 10 хвилин.

Крок 7. У сковорідці прогріваємо оливкова олія і закидаємо мелкорубленный цибулю. До припущенному луку кладемо нарізане куряче філе. Смажимо близько п’яти хвилин. Промивши і обсушивши гриби, ріжемо скибочками і закидаємо до вмісту сковороди.

Крок 8. Смажимо 3 хвилини. Присмачую меленим часником. Перчимо і додаємо сіль. При бажанні застосовуємо інші приправи. Ідеально підходять прованські трави. Але це вже на власний розсуд.

Крок 9. Окремо об’єднуємо яйце з йогуртом. Підсолюємо і перчимо.

Крок 10. Тремо на тертці низкожирный сир і відправляємо до рідкої субстанції.

Крок 11. Виймаємо подпекшуюся заготівлю і розподіляємо ароматну начинку.

Крок 12. Поливаємо заливкою і поміщаємо в духовку на 40 хвилин в нагрітій до 180°С духовій шафі. Все залежить від техніки, для деяких плит достатньо і півгодини.

Крок 13. Обережно дістаємо кіш, використовуючи для безпеки прихватки. Ставимо на плиту або дерев’яну підставку. Трохи остудивши, перекладаємо пиріг на тарілку.

Крок 14. Порізавши на шматочки, презентуємо виріб до столу.

Крок 15. Їмо з задоволенням і зберігаємо фігуру у формі. Кіш подають в гарячому або охолодженому вигляді. В приготованому стані начинка буде рухлива, а ось в охолодженому – більш щільною. Смак завжди залишається на висоті. Приємного апетиту!

Кіш з куркою, грибами та вершками

Кіш з куркою, грибами та вершками готується просто. Поки підморожувалася тісто, готуємо начинку. Тим самим раціонально витрачаємо час. Випічка виходить неймовірно апетитною і виглядає по-святковому привабливо. Гості будуть в захваті.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6

Склад:

Тісто:

  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Борошно – 200 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Вода холодна – 30 мл

Начинка:

  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Куряча грудка – 400-450 гр.
  • Печериці – 400 гр.
  • Масло олію – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Заливка:

  • Вершки – 200 мл
  • Сир – 200 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Дістаємо вершкове масло і даємо трохи розм’якнути при кімнатній температурі. Об’єднуємо його з яйцем і холодною водою.

Крок 2. Підсипаємо борошно і сіль. Вимішуємо компоненти.

Крок 3. Збираємо тісто в кулю, складаємо в пакет або загортаємо у плівку і прибираємо на півгодини на холод.

Крок 4. Промиваємо куряче філе і нарізаємо шматочками середнього розміру.

Крок 5. Швидко промиваємо печериці, щоб гриби не встигли насититися вологою. Обсушивши, нарізаємо скибочками.

Крок 6. Очистивши і сполоснувши цибулю ріжемо кубиками.

Крок 7. В розпечену з олією сковорідку висипаємо цибулю і пасеруємо до прозорості.

Крок 8. Кладемо птицю і обсмажуємо до зміни кольору близько 7-ми хвилин.

Крок 9. Висипаємо гриби і готуємо ще 10 хвилин.

Крок 10. Тим часом збовтуємо яйця в однорідну субстанцію.

Крок 11. Вливаємо вершки і з’єднуємо інгредієнти.

Крок 12. В отриману субстанцію натираємо сир і добре вимішуємо.

Крок 13. Підготовлену ємність для випічки змащуємо маслом. Дістаємо тісто і формуємо основу з не дуже високими бортиками.

Крок 14. Рівномірно розподіляємо начинку. Якщо в начинці є рідина, позбавляємося від неї.

Крок 15. Зверху виливаємо заливку і розподіляємо за начинку рівним шаром. Прибираємо пиріг в прогріту до 180°С духовку і запікаємо не більше 40 хвилин до утворення золотистої скоринки.

Крок 16. Акуратно діставши пиріг з духовки за допомогою прихваток, злегка остуджуємо. Ріжемо на порції і пригощаємо домочадців теплою випічкою. Приємного апетиту!