ПП кіш з куркою і грибами
ПП кіш з куркою і грибами – знахідка для тих, хто береже фігуру або намагається схуднути. Незважаючи на використання в рецепті правильних продуктів, пиріг виходить шалено смачним. Худнуть блюдо оцінять по достоїнству. Кіш виходить корисним і зі збалансованим розподілом нутрієнтів.
Час готування – 1 ч. 05 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 4
Склад:
Тісто:
- Масло рослинне – 1 ч. л.
- Борошно цільнозернові – 50 гр.
- Борошно вівсяна – 50 гр.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Сіль – 0,25 ч. л.
- Сир 2% – 100 гр.
- Розпушувач – 0,5 ч. л.
Начинка:
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Куряче філе – 200 гр.
- Печериці – 200 гр.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Часник гранульований – 0,5 ч. л.
Заливка:
- Грецький нежирний йогурт – 150 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Сир нежирний – 30 гр.
- Яйця курячі – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Відмірявши продукти у відповідності з рецептурою, беремося за справу.
Крок 2. У посуд вивантажуємо сир і яйце. Для низькокалорійної випічки підійде як знежирений, так і 5% продукт, в брикеті або зернистий. Посоливши, перетираємо виделкою.
Крок 3. Додаємо розпушувач, вівсяну і цільнозернове борошно. Якщо немає вівсяного борошна, перемелюємо геркулес в кавомолці. Можна використовувати кукурудзяну і рисову муку. Експериментувати ніхто не забороняє.
Крок 4. Вымешав тісто, поміщаємо заготовку в пакеті в холодильник на 20 хвилин. Подмороженная заготівля податливі у використанні.
Крок 5. Ємність для випічки змащуємо рослинним маслом. Підійде скляна, керамічна або роз’ємна форма.
Крок 6. Формуємо основу, роблячи бортики. Зайве тісто зрізаємо ножем. Можна прибрати в морозильник і використовувати для іншої випічки. Наколюємо виделкою. Розміщуємо в прогрітій до 180 градусів духовці на 10 хвилин.
Крок 7. У сковорідці прогріваємо оливкова олія і закидаємо мелкорубленный цибулю. До припущенному луку кладемо нарізане куряче філе. Смажимо близько п’яти хвилин. Промивши і обсушивши гриби, ріжемо скибочками і закидаємо до вмісту сковороди.
Крок 8. Смажимо 3 хвилини. Присмачую меленим часником. Перчимо і додаємо сіль. При бажанні застосовуємо інші приправи. Ідеально підходять прованські трави. Але це вже на власний розсуд.
Крок 9. Окремо об’єднуємо яйце з йогуртом. Підсолюємо і перчимо.
Крок 10. Тремо на тертці низкожирный сир і відправляємо до рідкої субстанції.
Крок 11. Виймаємо подпекшуюся заготівлю і розподіляємо ароматну начинку.
Крок 12. Поливаємо заливкою і поміщаємо в духовку на 40 хвилин в нагрітій до 180°С духовій шафі. Все залежить від техніки, для деяких плит достатньо і півгодини.
Крок 13. Обережно дістаємо кіш, використовуючи для безпеки прихватки. Ставимо на плиту або дерев’яну підставку. Трохи остудивши, перекладаємо пиріг на тарілку.
Крок 14. Порізавши на шматочки, презентуємо виріб до столу.
Крок 15. Їмо з задоволенням і зберігаємо фігуру у формі. Кіш подають в гарячому або охолодженому вигляді. В приготованому стані начинка буде рухлива, а ось в охолодженому – більш щільною. Смак завжди залишається на висоті. Приємного апетиту!