Неймовірно смачний клафуті з полуницею
Клафуті можна пекти як зі свіжими сезонними ягодами, так і з замороженими. Випічка відрізняється цікавою структурою і особливою простотою приготування. Полуниця дуже ошатна ягода, яка ідеально підходить для клафуті.
Час приготування: 50
Час приготування: 35 хв
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Молоко – 300 мл
- Цукор – 50 гр.
- Борошно – 70 гр.
- Яйця курячі – 3 шт.
- ванільний Екстракт – 1 ч. л.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Полуниця 400 гр.
- М’ята – 1 гілка.
- Сіль – щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування полуничного клафуті.
Крок 2. Підготуйте дві невеликі форми для двох порцій пирога.
Крок 3. Яйця розбийте і відокремте білки від жовтків. Жовтки змішайте з цукром і ванільним екстрактом.
Крок 4. Далі влийте молоко і всипте просіяне борошно, добре перемішайте.
Крок 5. Білки збийте з дрібкою солі до утворення щільної піни. Білкову піну викладіть до основної маси і замісіть пухке тісто.
Крок 6. Форми для клафуті змастіть вершковим маслом, викладіть полуницю.
Крок 7. Залийте полуницю тестом. Поставте форму в духовку, розігріту до 180 градусів, на 25 хвилин.
Крок 8. Готовий десерт прикрасьте свіжими ягодами і листочками м’яти. Вишуканий десерт готовий, залишилося тільки заварити каву.