Клафуті – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Неймовірно смачний клафуті з полуницею

Клафуті можна пекти як зі свіжими сезонними ягодами, так і з замороженими. Випічка відрізняється цікавою структурою і особливою простотою приготування. Полуниця дуже ошатна ягода, яка ідеально підходить для клафуті.

Час приготування: 50

Час приготування: 35 хв

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Молоко – 300 мл
  • Цукор – 50 гр.
  • Борошно – 70 гр.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • ванільний Екстракт – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Полуниця 400 гр.
  • М’ята – 1 гілка.
  • Сіль – щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування полуничного клафуті.

Крок 2. Підготуйте дві невеликі форми для двох порцій пирога.

Крок 3. Яйця розбийте і відокремте білки від жовтків. Жовтки змішайте з цукром і ванільним екстрактом.

Крок 4. Далі влийте молоко і всипте просіяне борошно, добре перемішайте.

Крок 5. Білки збийте з дрібкою солі до утворення щільної піни. Білкову піну викладіть до основної маси і замісіть пухке тісто.

Крок 6. Форми для клафуті змастіть вершковим маслом, викладіть полуницю.

Крок 7. Залийте полуницю тестом. Поставте форму в духовку, розігріту до 180 градусів, на 25 хвилин.

Крок 8. Готовий десерт прикрасьте свіжими ягодами і листочками м’яти. Вишуканий десерт готовий, залишилося тільки заварити каву.