Класична шурпа з баранини – 8 покрокових рецептів приготування з фото

Дуже смачний рецепт шурпи з баранини з нутом

Шурпа з баранини з нутом – це неймовірно ситне східне блюдо, яке нагодує навіть саму велику родину. Такий кулінарний варіант подається до обіду або вечері.

Час приготування: 3 години

Час приготування: 2 години 30 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Баранина – 0,5 кг
  • Нут – 100 гр.
  • Рис – 50 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Помідор черрі – 7 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
  • Коріандр мелений – 0,5 ч. л.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Перець чорний горошок – 4 шт.
  • Кінза – ½ пучка.

Процес приготування:

1. Баранину заливаємо водою, солимо, додаємо лавровий лист і ставимо на вогонь. Варимо, періодично знімаючи піну. Для повного приготування м’яса знадобиться приблизно 2 години.

2. Через 40-60 хвилин варіння м’яса, додаємо до нього нут. Його слід заздалегідь відмочити в холодній воді.

3. Картоплю, моркву та цибулю очищаємо від шкірки. Промиваємо.

4. Моєму черрі і відправляємо її в каструлю разом з рисом. Тепер можна додати коріандр і хмелі-сунелі.

5. Очищаємо зубчики часнику і кладемо їх у страви. Також туди відправляємо горошини чорного перцю. Солодкий болгарський перець миємо та очищаємо від насіння.

6. Приступаємо до нарізки овочів. Тонкими смужками подрібнюємо солодкий перець і моркву.

7. Далі ріжемо картоплю і ріпчасту цибулю. Всі підготовлені овочі відправляємо в бульйон.

8. Виймаємо з каструлі відварену баранину. Обережно відокремлюємо м’ясо від кісточки, ріжемо на невеликі кубики і кладемо назад в каструлю. Варимо до готовності картоплі.

9. За кілька хвилин до готовності додаємо в блюдо подрібнену кінзу. Після знімаємо з вогню, розкладаємо шурпу по тарілках і подаємо до столу.