Дуже смачний рецепт шурпи з баранини з нутом
Шурпа з баранини з нутом – це неймовірно ситне східне блюдо, яке нагодує навіть саму велику родину. Такий кулінарний варіант подається до обіду або вечері.
Час приготування: 3 години
Час приготування: 2 години 30 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Баранина – 0,5 кг
- Нут – 100 гр.
- Рис – 50 гр.
- Картопля – 4 шт.
- Морква – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Помідор черрі – 7 шт.
- Часник – 3 зубчики.
- Сіль – 1 ч. л.
- Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
- Коріандр мелений – 0,5 ч. л.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Перець чорний горошок – 4 шт.
- Кінза – ½ пучка.
Процес приготування:
1. Баранину заливаємо водою, солимо, додаємо лавровий лист і ставимо на вогонь. Варимо, періодично знімаючи піну. Для повного приготування м’яса знадобиться приблизно 2 години.
2. Через 40-60 хвилин варіння м’яса, додаємо до нього нут. Його слід заздалегідь відмочити в холодній воді.
3. Картоплю, моркву та цибулю очищаємо від шкірки. Промиваємо.
4. Моєму черрі і відправляємо її в каструлю разом з рисом. Тепер можна додати коріандр і хмелі-сунелі.
5. Очищаємо зубчики часнику і кладемо їх у страви. Також туди відправляємо горошини чорного перцю. Солодкий болгарський перець миємо та очищаємо від насіння.
6. Приступаємо до нарізки овочів. Тонкими смужками подрібнюємо солодкий перець і моркву.
7. Далі ріжемо картоплю і ріпчасту цибулю. Всі підготовлені овочі відправляємо в бульйон.
8. Виймаємо з каструлі відварену баранину. Обережно відокремлюємо м’ясо від кісточки, ріжемо на невеликі кубики і кладемо назад в каструлю. Варимо до готовності картоплі.
9. За кілька хвилин до готовності додаємо в блюдо подрібнену кінзу. Після знімаємо з вогню, розкладаємо шурпу по тарілках і подаємо до столу.