Класична шурпа з свинини – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування шурпи з свинини і яловичини

Ситна і ароматна шурпа легко нагодує велику компанію. Приготуйте блюдо на основі свинини і яловичини, порадуйте близьких яскравим і ситним смаком.

Час готування: 1 година 50 хвилин

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Порцій – 10

Інгредієнти:

  • Свинина – 500 гр.
  • Яловичина – 500 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Помідор – 2 шт.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Вода – 250 мл

Процес приготування:

1. Промиваємо свинину і яловичину. Нарізаємо м’ясо на невеликі шматочки.

2. Ріжемо кільцями цибулю і обсмажуємо його разом з м’ясом до рум’янцю.

3. Чистимо моркву і ріжемо її будь-яким зручним способом.

4. Картопля ділимо на невеликі часточки.

5. Дрібними кубиками нарізаємо свіжі помідори.

6. У каструлі з’єднуємо м’ясну піджарку з овочами. Заливаємо продукти водою. Також додаємо сіль, спеції, лавровий лист і томатну пасту. Розмішуємо і варимо на тихому вогні 1-1,5 години.

7. При подачі доповнюємо гарячу шурпу свіжою зеленню за смаком. Готово!