Класичні щі – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Щі з свіжої капусти зі свининою

Щі з свіжої капусти зі свининою – це простий варіант смачного і поживного обіду, який повністю задовольнить потреби ваших домочадців. Для приготування нам будуть потрібні виключно ті продукти, що часто є під рукою у кожного кулінара.

Час приготування – 90 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 10.

Склад:

  • Свинина – 350 гр.
  • Капуста білокачанна – 300 гр.
  • Картопля – 6-8 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Помідори – 1 шт.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Лаврушка – 1 шт.
  • Кріп – 1 пучок.

Процес приготування:

Крок 1. Свинину нарізаємо довільними шматочками середнього розміру.

Крок 2. Перекладаємо нарізку в каструлю і, заливши водою, доводимо до кипіння – знімаємо пінку.

Крок 3. Паралельно нарізаємо невеликими скибочками помідор і цибулю тремо на тертці моркву.

Крок 4. Овочеве асорті обсмажуємо на розпеченому соняшниковій олії до розм’якшення.

Крок 5. Присмачую засмажку томатною пастою, гарненько перемішуємо і тушкуємо ще 2-3 хвилини. Через 45-50 хвилин після закипання бульйону, в суп закидаємо нашатковану капусту.

Крок 6. Додаємо бруски очищеної картоплі.

Крок 7. У момент закипання, перекладаємо в каструльку вміст сковороди.

Крок 8. Доповнюємо страва лаврушкой і кропом.

Крок 9. Солимо. Варимо до готовності картоплі. В кінці варіння додаємо подрібнену зелень і даємо закипіти.

Крок 10. Закипевшие щі готуємо та подаємо до столу на радість родині. Приємного апетиту!