Французький цибулевий суп з сиром
Французький цибулевий суп з сиром – це справжній делікатес, з приготуванням якого впорається навіть недосвідчений кулінар і запросто побалує себе і своїх домочадців традиційним середземноморським першою стравою. Сир – це ідеальна добавка до м’якого і ароматного луку.
Час готування – 1 ч. 45 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 3.
Склад:
Для бульйону:
- Яловичина – 1 кг
- Цибуля-порей, біла частина – 2 стебла.
- Морквина – 1 шт.
- Лист лавра – 2 шт.
- Корінь петрушки (сухий) – 7-8 кубиків.
- Перець чорний горошком – 5-6 шт.
- Сіль – за смаком.
Для супу:
- Цибуля – 7-8 шт.
- Масло вершкове – 3 ст. л.
- Борошно – 3 ст. л.
- Вино біле сухе – 1,5 склянки
- Сир «Пармезан» тертий – ½ склянки
- Багет французький – 6 скибочок.
- Перець чорний мелений – ½ ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Перед початком готування відварюємо яловичину до повної готовності і міцного бульйону, готуємо інші складові.
Крок 2. Лук очищаємо і промиваємо під прохолодною водою, довільно подрібнюємо. За допомогою терки перетворюємо сир в стружку.
Крок 3. У товстостінній сковороді розтоплюємо скибочку вершкового масла, висипаємо овочеву нарізку і активно перемішуємо.
Крок 4. Підсмажуємо цибулю при частому помішуванні не менше 40-45 хвилин, до придбання темного кольору і солодкого аромату. Як тільки овоч став м’яким, висипаємо борошно і, помішуючи, смажимо ще 3 хвилини.
Крок 5. У великій каструлі об’єднуємо гарячий бульйон, цибульну масу, вино, чорний перець і сіль – варимо протягом півгодини на мінімальному нагріві.
Крок 6. Після закінчення часу, розливаємо суп в горщики. Паралельно смажимо до рум’яності скибочки хліба на сухій сковорідці.
Крок 7. Зверху кладемо по два шматочки хрусткого багета, розігріваємо духовку до 180-200 градусів.
Крок 8. Заготовки присипаємо подрібненим сиром, ставимо в духовку і витримуємо там до тих пір, поки верхівка не підрум’яниться. Як правило, цей процес займає 15-20 хвилин.
Крок 9. Починаємо дегустувати французьке страва до того, як сир встигне охолонути. Приємного апетиту!