класичний Французький цибулевий суп – 6 рецептів з покроковими фото

Французький цибулевий суп з сиром

Французький цибулевий суп з сиром – це справжній делікатес, з приготуванням якого впорається навіть недосвідчений кулінар і запросто побалує себе і своїх домочадців традиційним середземноморським першою стравою. Сир – це ідеальна добавка до м’якого і ароматного луку.

Час готування – 1 ч. 45 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 3.

Склад:

Для бульйону:

  • Яловичина – 1 кг
  • Цибуля-порей, біла частина – 2 стебла.
  • Морквина – 1 шт.
  • Лист лавра – 2 шт.
  • Корінь петрушки (сухий) – 7-8 кубиків.
  • Перець чорний горошком – 5-6 шт.
  • Сіль – за смаком.

Для супу:

  • Цибуля – 7-8 шт.
  • Масло вершкове – 3 ст. л.
  • Борошно – 3 ст. л.
  • Вино біле сухе – 1,5 склянки
  • Сир «Пармезан» тертий – ½ склянки
  • Багет французький – 6 скибочок.
  • Перець чорний мелений – ½ ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком готування відварюємо яловичину до повної готовності і міцного бульйону, готуємо інші складові.

Крок 2. Лук очищаємо і промиваємо під прохолодною водою, довільно подрібнюємо. За допомогою терки перетворюємо сир в стружку.

Крок 3. У товстостінній сковороді розтоплюємо скибочку вершкового масла, висипаємо овочеву нарізку і активно перемішуємо.

Крок 4. Підсмажуємо цибулю при частому помішуванні не менше 40-45 хвилин, до придбання темного кольору і солодкого аромату. Як тільки овоч став м’яким, висипаємо борошно і, помішуючи, смажимо ще 3 хвилини.

Крок 5. У великій каструлі об’єднуємо гарячий бульйон, цибульну масу, вино, чорний перець і сіль – варимо протягом півгодини на мінімальному нагріві.

Крок 6. Після закінчення часу, розливаємо суп в горщики. Паралельно смажимо до рум’яності скибочки хліба на сухій сковорідці.

Крок 7. Зверху кладемо по два шматочки хрусткого багета, розігріваємо духовку до 180-200 градусів.

Крок 8. Заготовки присипаємо подрібненим сиром, ставимо в духовку і витримуємо там до тих пір, поки верхівка не підрум’яниться. Як правило, цей процес займає 15-20 хвилин.

Крок 9. Починаємо дегустувати французьке страва до того, як сир встигне охолонути. Приємного апетиту!