Цибулевий суп на білому вині
Цибулевий суп на білому вини – це класика французької кухні, яка давно стала популярною і в наших широтах. Але нехай вас це не дивує, бо як цибуля, після тривалого томління і в поєднанні з сиром і м’ясним бульйоном, набуває зовсім інший смак і аромат. Обов’язково спробуйте!
Час готування – 2 ч. 10 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 1.
Склад:
- Цибуля – 300 гр.
- Сир «Пармезан» – 50 гр.
- Вино біле напівсолодке – 30 мл
- Масло вершкове – 10 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Чебрець – 5 гілочок.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Яловичина на кістці – 250 гр.
- Багет – 40 гр.
- Коньяк – 20 мл
- Масло оливкова – 10 мл
- Цукор-пісок – 5 гр.
- Сіль – за смаком.
- мускатний Горіх мелений – 1 щіпка.
- Вода – 1 л
Процес приготування:
Крок 1. Яловичину на кістці обполіскуємо і поміщаємо в каструлю, вливаємо літр води і доводимо до кипіння. Виймаємо шумівкою піну, солимо і проварюємо на протязі двох годин. Готовий бульйон проціджують, яловичину використовуємо для приготування інших страв.
Крок 2. Цибулю і часник чистимо і ріжемо тонкими пір’ям, на розтопленому маслі пасеруємо цибулю до світло-коричневого відтінку. Далі, зменшуємо полум’я до мінімуму і додаємо цукровий пісок – заважаємо.
Крок 3. Ароматний інгредієнт присмачую чорним перцем і сіллю, вливаємо два види алкогольних напоїв і підпалюємо. Тушкуємо ще 3 хвилини.
Крок 4. Заливаємо вміст жароміцної посуду 350 мл бульйону, тушкуємо 5-7 хвилин на повільному вогні. Після, приправляємо масу подрібненим часником, мускатним горіхом, чебрецем, витримуємо на конфорці ще 3-5 хвилин.
Крок 5. Перелити суп в порційний горщик і щедро посипаємо тертим сиром – прибираємо в духовку, прогріту до 180 градусів. Також на решітку кладуть скибочки багета. Дістаємо хліб і суп приблизно через 5-7 хвилин.
Крок 6. Апетитний суп прийнято вживати, вмочаючи золотистий, багет в основний склад. Приємного апетиту!