Класичний лагман з свинини – 8 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Як приготувати смачний лагман зі свинини по-узбецьки

Лагман – це ситне і наваристое страва з м’яса, овочів і довгої локшини. Спробуйте національний узбецький рецепт з використанням свинини. Здивуйте рідних апетитним і оригінальним обідом.

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Свинина – 0,4 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідор – 3 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 450 гр.
  • Вода – 80 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Кумин – 0,5 ч. л.
  • Петрушка – за смаком.

Процес приготування:

1. Розморожене м’ясо промиваємо під водою, потім нарізаємо його на середні або великі шматочки.

2. Приступаємо до чищення і нарізки овочів. Болгарський перець і моркву ріжемо кубиками, а цибулю – півкільцями.

3. Далі подрібнюємо помідори, свіжу петрушку і зубчики часнику.

4. В товсту каструлю або будь-яку іншу підходящу посуд вливаємо олію. Обсмажуємо на ньому лук зі свининою до появи рум’янцю.

5. Викладаємо до м’яса помідори, додаємо сіль і чорний мелений перець. Розмішуємо і готуємо ще 2-3 хвилини.

6. Заливаємо вміст водою. Можна відразу гарячою. Продовжуємо тримати страву на плиті.

7. Викладаємо в каструлю всі овочі, що залишилися. Акуратно перемішуємо.

8. Тепер додамо паприку і кумін. Готуємо страву на повільному вогні ще 30 хвилин.

9. Прибираємо заготовку з плити і даємо їй настоятися 15-20 хвилин під кришкою.

10. Тепер почнемо готувати локшину. У глибоку миску всипаємо борошно. Сюди ж розбиваємо куряче яйце.

11. Розмішуємо вміст і поступово вливаємо 80 мл холодної води.

12. Замішуємо Руками тісто в щільний клубок. Даємо йому полежати 10-15 хвилин.

13. Далі ділимо тісто на кілька частин, кожну з яких розгортаємо в довгасту форму. Вмочаємо в рослинному маслі.

14. Кожну частину розкачуємо ще більш довгу смужку. Викладаємо тісто на тарілку у формі спіралі. Залишаємо на 15 хвилин.

15. Потім кожну смужку розтягуємо в готову домашню локшину.

16. Кип’ятимо воду, солимо її і відварюємо нашу локшину 6-7 хвилин.

17. Розкладаємо По тарілках настоявшееся м’ясо з овочами. У кожну порцію додаємо трохи локшини. Готово, можна подавати до столу!