Як приготувати смачний лагман зі свинини по-узбецьки
Лагман – це ситне і наваристое страва з м’яса, овочів і довгої локшини. Спробуйте національний узбецький рецепт з використанням свинини. Здивуйте рідних апетитним і оригінальним обідом.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Свинина – 0,4 кг
 - Цибуля ріпчаста – 2 шт.
 - Перець болгарський – 2 шт.
 - Морква – 1 шт.
 - Помідор – 3 шт.
 - Часник – 2 зубчики.
 - Масло рослинне – 100 мл
 - Яйце – 2 шт.
 - Борошно – 450 гр.
 - Вода – 80 мл
 - Перець чорний мелений – за смаком.
 - Паприка – 1 ч. л.
 - Кумин – 0,5 ч. л.
 - Петрушка – за смаком.
 
Процес приготування:
1. Розморожене м’ясо промиваємо під водою, потім нарізаємо його на середні або великі шматочки.
2. Приступаємо до чищення і нарізки овочів. Болгарський перець і моркву ріжемо кубиками, а цибулю – півкільцями.
3. Далі подрібнюємо помідори, свіжу петрушку і зубчики часнику.
4. В товсту каструлю або будь-яку іншу підходящу посуд вливаємо олію. Обсмажуємо на ньому лук зі свининою до появи рум’янцю.
5. Викладаємо до м’яса помідори, додаємо сіль і чорний мелений перець. Розмішуємо і готуємо ще 2-3 хвилини.
6. Заливаємо вміст водою. Можна відразу гарячою. Продовжуємо тримати страву на плиті.
7. Викладаємо в каструлю всі овочі, що залишилися. Акуратно перемішуємо.
8. Тепер додамо паприку і кумін. Готуємо страву на повільному вогні ще 30 хвилин.
9. Прибираємо заготовку з плити і даємо їй настоятися 15-20 хвилин під кришкою.
10. Тепер почнемо готувати локшину. У глибоку миску всипаємо борошно. Сюди ж розбиваємо куряче яйце.
11. Розмішуємо вміст і поступово вливаємо 80 мл холодної води.
12. Замішуємо Руками тісто в щільний клубок. Даємо йому полежати 10-15 хвилин.
13. Далі ділимо тісто на кілька частин, кожну з яких розгортаємо в довгасту форму. Вмочаємо в рослинному маслі.
14. Кожну частину розкачуємо ще більш довгу смужку. Викладаємо тісто на тарілку у формі спіралі. Залишаємо на 15 хвилин.
15. Потім кожну смужку розтягуємо в готову домашню локшину.
16. Кип’ятимо воду, солимо її і відварюємо нашу локшину 6-7 хвилин.
17. Розкладаємо По тарілках настоявшееся м’ясо з овочами. У кожну порцію додаємо трохи локшини. Готово, можна подавати до столу!












