Класичний лагман з свинини з картоплею і локшиною
Домашній лагман за класичним рецептом, як правило, готується з додаванням картоплі і локшини. За рахунок такого набору продуктів страва виходить ситним і поживним. Ідеальне рішення для сімейного обіду, не вимагає додаткового гарніру.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Свинина – 0,5 кг
- Локшина для лагмана – 300 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Помідор – 1 шт.
- Часник – 3 зубчики.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Вода – 2 склянки
- Масло рослинне – для смаження.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за вуксу.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Паприка – 1 ч. л.
- Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
- Кумин – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
1. Свинину повністю розморожуємо і нарізаємо на дрібні довгасті шматочки.
2. Чистимо цибулю і подрібнюємо його за допомогою ножа.
3. Обсмажуємо м’ясо з цибулею в казані на олії.
4. Готуємо продукти до повного розм’якшення, після посипаємо паприкою і чорним меленим перцем.
5. Далі кладемо до казан подрібнений перець, часник і помідор. Зменшуємо вогонь на плиті.
6. Тонкими скибочками або смужками ріжемо картоплю і також кладемо його в казан. Сюди ж відправляємо і терту моркву.
7. Заливаємо блюдо водою. Додаємо томатну пасту, хмелі-сунелі, кумін, сіль за смаком. Накриваємо кришкою і тушкуємо близько 40 хвилин.
8. В цей час відварюємо локшину для лагмана. Після відкидаємо продукт на друшляк.
9. Далі з’єднуємо лагман з локшиною і свіжою зеленню. Можна подавати до столу!