Розсольник з огірками, перловкою та копченостями
Розсольник з огірками, перловкою та копченостями – це оригінальне кулінарне рішення, яке точно урізноманітнить ваш домашній стіл. Гарячий суп порадує насиченим смаком, апетитним ароматом та поживними властивостями. Беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.
Час готування – 2 години
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Крупа перлова – 50 гр.
- Огірок солоний – 130 грн.
- Картопля – 200 гр.
- Ковбаса копчена – 100 гр.
- Курка копчена – 100 гр.
- Болгарський перець – 120 гр.
- Морква – 120 гр.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Томатна паста – 30 гр.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Олія – для смаження.
- Кріп – 20 гр.
Для бульйону:
- Спинки курячі – 300 гр.
- Вода – 1,7 л.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Морква – 130 гр.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Перець запашний горошок – 5 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Перлову крупу добре промиваємо під водою, заливаємо її окропом і залишаємо на 3 години.
Крок 3. Курячі спинки викладаємо в каструлю разом з очищеною цибулею та морквою. Сюди ж відправляємо лавровий лист та горошини перцю.
Крок 4. Заливаємо продукти холодною водою та ставимо на вогонь. Після закипання варимо на невеликому вогні 40 хвилин. У процесі варіння обов’язково прибираємо піну.
Крок 5. Готовий бульйон проціджуємо, повторно доводимо його до кипіння і опускаємо сюди підготовлену перлову крупу. Варимо 30 хвилин|мінути| до м’якості.
Крок 6. Далі сюди відправляємо кубики очищеної картоплі, варимо ще 15 хвилин.
Крок 7. Копченості нарізаємо невеликими шматочками та обсмажуємо на сухій сковороді близько 5 хвилин.
Крок 8. Сюди ж відправляємо подрібнену цибулю, перемішуємо і смажимо ще 2 хвилини. Можна влити трохи олії.
Крок 9. Також у сковороду відправляємо брусочки моркви, знову перемішуємо та готуємо ще 5 хвилин.
Крок 10. Доповнюємо нашу засмажку соломкою болгарського перцю та готуємо ще 2 хвилини.
Крок 11. Сюди відправляємо подрібнені солоні огірки, викладаємо томатну пасту і вливаємо бульйон. Достатньо додати 100 мілілітрів бульйону. Перемішуємо і гасимо під кришкою 10 хвилин.
Крок 12. Підготовлену заправку з копченостями викладаємо в суп, перемішуємо та варимо ще 10 хвилин.
Крок 13. Доповнюємо наш суп подрібненим кропом, додаємо сіль та чорний мелений перець.
Крок 14. Вимикаємо вогонь і даємо настоятися супу під кришкою 10 хвилин.
Крок 15. Розсольник з огірками, перлівкою та копченостями готовий. Подавайте до столу!