Класичний розсольник з перловкою та огірками – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Розсольник з огірками, перловкою та копченостями

Розсольник з огірками, перловкою та копченостями – це оригінальне кулінарне рішення, яке точно урізноманітнить ваш домашній стіл. Гарячий суп порадує насиченим смаком, апетитним ароматом та поживними властивостями. Беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Крупа перлова – 50 гр.
  • Огірок солоний – 130 грн.
  • Картопля – 200 гр.
  • Ковбаса копчена – 100 гр.
  • Курка копчена – 100 гр.
  • Болгарський перець – 120 гр.
  • Морква – 120 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Томатна паста – 30 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Кріп – 20 гр.

Для бульйону:

  • Спинки курячі – 300 гр.
  • Вода – 1,7 л.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Морква – 130 гр.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Перець запашний горошок – 5 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Перлову крупу добре промиваємо під водою, заливаємо її окропом і залишаємо на 3 години.

Крок 3. Курячі спинки викладаємо в каструлю разом з очищеною цибулею та морквою. Сюди ж відправляємо лавровий лист та горошини перцю.

Крок 4. Заливаємо продукти холодною водою та ставимо на вогонь. Після закипання варимо на невеликому вогні 40 хвилин. У процесі варіння обов’язково прибираємо піну.

Крок 5. Готовий бульйон проціджуємо, повторно доводимо його до кипіння і опускаємо сюди підготовлену перлову крупу. Варимо 30 хвилин|мінути| до м’якості.

Крок 6. Далі сюди відправляємо кубики очищеної картоплі, варимо ще 15 хвилин.

Крок 7. Копченості нарізаємо невеликими шматочками та обсмажуємо на сухій сковороді близько 5 хвилин.

Крок 8. Сюди ж відправляємо подрібнену цибулю, перемішуємо і смажимо ще 2 хвилини. Можна влити трохи олії.

Крок 9. Також у сковороду відправляємо брусочки моркви, знову перемішуємо та готуємо ще 5 хвилин.

Крок 10. Доповнюємо нашу засмажку соломкою болгарського перцю та готуємо ще 2 хвилини.

Крок 11. Сюди відправляємо подрібнені солоні огірки, викладаємо томатну пасту і вливаємо бульйон. Достатньо додати 100 мілілітрів бульйону. Перемішуємо і гасимо під кришкою 10 хвилин.

Крок 12. Підготовлену заправку з копченостями викладаємо в суп, перемішуємо та варимо ще 10 хвилин.

Крок 13. Доповнюємо наш суп подрібненим кропом, додаємо сіль та чорний мелений перець.

Крок 14. Вимикаємо вогонь і даємо настоятися супу під кришкою 10 хвилин.

Крок 15. Розсольник з огірками, перлівкою та копченостями готовий. Подавайте до столу!