Класичний салат Олівє з ковбасою – 7 простих рецептів з ковбасою, горошком, огірками

Як приготувати салат «Олів’є» з ковбасою, горошком, свіжим огірком?

Салат Олів’є з ковбасою, горошком, свіжим огірком, незважаючи на конкурентні і альтернативні варіанти, залишається класикою, відповідної радянським світоглядом канонами. М’ясна складова салату – «Докторська» ковбаса або подібні їй варені ковбаси. Свіжі огірки надають страві особливого смаку. Кількість яєць і картоплі повинно відповідати числу гостей, і їх разом з морквою відварюємо заздалегідь. Важливим моментом є однакова нарізка усіх інгредієнтів маленькими, розміром з горошину, шматочками.

Час приготування: 20 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Картопля відварена в мундирі – 2-3 шт.
  • відварена Морква – 2 шт.
  • Яйце варене – 3 шт.
  • Ковбаса варена – 400 гр.
  • Огірок свіжий середній – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Горошок консервований – 1 банка.
  • Майонез – 70 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Інгредієнти для салату підготуйте згідно з рецептом і потрібного вам кількості порцій. Заздалегідь відварені й охолоджені картоплю, моркву і яйця очистіть. Ковбасу звільніть від оболонки. Почистіть цибулю і промийте свіжий огірок.

Крок 2. Підготовлені овочі, ковбасу і яйця наріжте невеликими однаковими кубиками і перекладіть в салатницю. Цибулину наріжте більш дрібно і додати до решти інгредієнтів.

Крок 3. Горошок відкиньте на сито для видалення маринаду і пересипте його до салату.

Крок 4. Всі інгредієнти ложкою акуратно перемішайте і по своєму смаку можете трохи посолити.

Крок 5. Приготований класичний салат «Олів’є» з ковбасою, горошком, свіжим огірком розкладіть по порційних тарілках і перед подачею до столу заправте майонезом і декорують зеленню. Нарізку цих інгредієнтів до подачі, можна кілька годин зберігати в контейнері в холодильнику. Приємного апетиту!