Як приготувати салат «Олів’є» з ковбасою, горошком, свіжим огірком?
Салат Олів’є з ковбасою, горошком, свіжим огірком, незважаючи на конкурентні і альтернативні варіанти, залишається класикою, відповідної радянським світоглядом канонами. М’ясна складова салату – «Докторська» ковбаса або подібні їй варені ковбаси. Свіжі огірки надають страві особливого смаку. Кількість яєць і картоплі повинно відповідати числу гостей, і їх разом з морквою відварюємо заздалегідь. Важливим моментом є однакова нарізка усіх інгредієнтів маленькими, розміром з горошину, шматочками.
Час приготування: 20 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 2.
Інгредієнти:
- Картопля відварена в мундирі – 2-3 шт.
- відварена Морква – 2 шт.
- Яйце варене – 3 шт.
- Ковбаса варена – 400 гр.
- Огірок свіжий середній – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Горошок консервований – 1 банка.
- Майонез – 70 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Інгредієнти для салату підготуйте згідно з рецептом і потрібного вам кількості порцій. Заздалегідь відварені й охолоджені картоплю, моркву і яйця очистіть. Ковбасу звільніть від оболонки. Почистіть цибулю і промийте свіжий огірок.
Крок 2. Підготовлені овочі, ковбасу і яйця наріжте невеликими однаковими кубиками і перекладіть в салатницю. Цибулину наріжте більш дрібно і додати до решти інгредієнтів.
Крок 3. Горошок відкиньте на сито для видалення маринаду і пересипте його до салату.
Крок 4. Всі інгредієнти ложкою акуратно перемішайте і по своєму смаку можете трохи посолити.
Крок 5. Приготований класичний салат «Олів’є» з ковбасою, горошком, свіжим огірком розкладіть по порційних тарілках і перед подачею до столу заправте майонезом і декорують зеленню. Нарізку цих інгредієнтів до подачі, можна кілька годин зберігати в контейнері в холодильнику. Приємного апетиту!