Класичний салат Олівє з ковбасою – 7 простих рецептів з ковбасою, горошком, огірками

Старовинний рецепт класичного «Олів’є» 1897 року

Старовинний рецепт класичного «Олів’є» 1897 року точно сподобається тим, хто любить у всьому шукати унікальну рецептуру. Смак справжнього класичного салату «Олів’є» не зрівнятися ні з чим. Звичайно, на нього приготування знадобитися трохи більше часу на його приготування, ніж зазвичай. Але результат перевершить всі ваші очікування!

Порції: 8

Час готування: 6 годин

Інгредієнти:

  • Яловичі кістки – 1,5
  • Петрушка -1 пучок
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Курячі грудки – 2 шт.
  • Картопля – 5 шт.
  • Крабове м’ясо – 200 гр.
  • Солоний огірок – 1 шт.
  • Свіжий огірок – 1 шт.
  • Оливки – 50 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Майонез – 300 гр.
  • Сіль, перець — за смаком

Процес приготування:

1. Чисть цибулину і морквину. Цибулю нарізаємо на шматочки, а морквину подрібнюємо на крупній тертці.

2. Робимо зажарку з овочів.

3. Тепер підготуємо яловичі кістки. Для цього гарненько промиваємо їх, викладаємо в каструлю. Заливаємо кістки водою так, щоб вона тільки трохи їх закривала. Ставимо на вогонь. Коли вода закипить додамо в неї овочеву засмажку. Зменшуємо вогонь до мінімуму і продовжуємо варити 5 годин.

4. Зливаємо бульйон в миску. Прибираємо овочі і кістки в бік. А в бульйоні відварюємо курячі грудки. Приблизно 20 хв.

5. Зливаємо бульйон в миску і ставимо його в холод на кілька годин, щоб добре застиг.

6. Тепер варимо картоплю. Можна відварити в мундирі, а потім зняти шкірку або ж почистити її відразу.

7. Ріжемо картоплю кубиками.

8. Огірок солоний і свіжий промиваємо. Обидва нарізаємо невеликими шматочками довільної форми.

9. Готову курочку нарізаємо на невеликі шматочки.

10. Відкриваємо консерви оливок і горошку. Зливаємо воду і викладаємо продукти в тарілку.

11. Відварюємо яйця. Очищаємо їх від шкаралупи, розрізаємо на половинки. Видаляємо з них жовток.

12. Дістаємо желе від кісточок. Розрізаємо його невеликими кубиками. Викладаємо кубики в чашечки білків.

13. Крабове м’ясо нарізаємо шматочками.

14. Змішуємо всі продукти. Солимо і заправляємо салат, заправляємо його майонезом. По боках прикрашаємо салат чашечками з желе.

Приємного апетиту!