Старовинний рецепт класичного «Олів’є» 1897 року
Старовинний рецепт класичного «Олів’є» 1897 року точно сподобається тим, хто любить у всьому шукати унікальну рецептуру. Смак справжнього класичного салату «Олів’є» не зрівнятися ні з чим. Звичайно, на нього приготування знадобитися трохи більше часу на його приготування, ніж зазвичай. Але результат перевершить всі ваші очікування!
Порції: 8
Час готування: 6 годин
Інгредієнти:
- Яловичі кістки – 1,5
- Петрушка -1 пучок
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Курячі грудки – 2 шт.
- Картопля – 5 шт.
- Крабове м’ясо – 200 гр.
- Солоний огірок – 1 шт.
- Свіжий огірок – 1 шт.
- Оливки – 50 гр.
- Яйця – 3 шт.
- Майонез – 300 гр.
- Сіль, перець — за смаком
Процес приготування:
1. Чисть цибулину і морквину. Цибулю нарізаємо на шматочки, а морквину подрібнюємо на крупній тертці.
2. Робимо зажарку з овочів.
3. Тепер підготуємо яловичі кістки. Для цього гарненько промиваємо їх, викладаємо в каструлю. Заливаємо кістки водою так, щоб вона тільки трохи їх закривала. Ставимо на вогонь. Коли вода закипить додамо в неї овочеву засмажку. Зменшуємо вогонь до мінімуму і продовжуємо варити 5 годин.
4. Зливаємо бульйон в миску. Прибираємо овочі і кістки в бік. А в бульйоні відварюємо курячі грудки. Приблизно 20 хв.
5. Зливаємо бульйон в миску і ставимо його в холод на кілька годин, щоб добре застиг.
6. Тепер варимо картоплю. Можна відварити в мундирі, а потім зняти шкірку або ж почистити її відразу.
7. Ріжемо картоплю кубиками.
8. Огірок солоний і свіжий промиваємо. Обидва нарізаємо невеликими шматочками довільної форми.
9. Готову курочку нарізаємо на невеликі шматочки.
10. Відкриваємо консерви оливок і горошку. Зливаємо воду і викладаємо продукти в тарілку.
11. Відварюємо яйця. Очищаємо їх від шкаралупи, розрізаємо на половинки. Видаляємо з них жовток.
12. Дістаємо желе від кісточок. Розрізаємо його невеликими кубиками. Викладаємо кубики в чашечки білків.
13. Крабове м’ясо нарізаємо шматочками.
14. Змішуємо всі продукти. Солимо і заправляємо салат, заправляємо його майонезом. По боках прикрашаємо салат чашечками з желе.
Приємного апетиту!