Кляр для риби — 10 простих і смачних рецептів з фото покроково

Кляр на кефірі

Кляр на кефірі – чудове тісто, щоб приготувати соковиту рибку у фритюрі! Кляр ідеально зберігає філе ніжним і м’яким, а скоринку робить рум’яною і хрусткою. Така страва стане по-справжньому вишуканим частуванням!

Порції: 6-8

Час готування: 15 хв.

Інгредієнти:

  • Кефір – 200 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 150 гр.
  • Крохмаль – 1 ст. л.
  • Сіль – щіпка
  • Приправа для риби – за бажанням

Процес приготування:

Крок 1. Кефір повинен бути холодним, тому добре, якщо він буде відразу з холодильника.

Крок 2. Змішуємо кефір і яйце.

Крок 3. Додаємо борошно і крохмаль. Вводимо сипучі продукти поступово, додаючи порціями, щоб уникнути непотрібних грудочок. Розмішуємо.

Крок 4. Заправляємо кляр сіллю і приправою. Перемішуємо.

Готово! Приємного апетиту!

Кляр без додавання яєць

Кляр без додавання яєць – це відмінне рішення для вегетаріанців, як приготувати смачну рибу у фритюрі. Так блюдо збереже якомога більше корисних вітамінів і мінералів. Справжній делікатес для гурманів! Спробуйте самі!

Порції: 6

Час готування: 15 хв.

Склад:

  • Борошно – 100 гр.
  • Сода – 0,25 ч. л.
  • Вода – 100 мл
  • Часник – 0,5 головки.
  • Сіль – за смаком
  • Суміш мелених перців – за смаком

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку ємність просіваємо борошно і змішуємо її з сіллю, содою і сумішшю перців.

Крок 2. Часник дрібно подрібнюємо ножем.

Крок 3. Додаємо до суміші воду, добре і дуже ретельно все розмішуємо, щоб не було ніяких грудочок. Тісто має бути однорідним.

Крок 4. В кінці додаємо часник і розмішуємо.

Приємного апетиту!