Кляр на кефірі
Кляр на кефірі – чудове тісто, щоб приготувати соковиту рибку у фритюрі! Кляр ідеально зберігає філе ніжним і м’яким, а скоринку робить рум’яною і хрусткою. Така страва стане по-справжньому вишуканим частуванням!
Порції: 6-8
Час готування: 15 хв.
Інгредієнти:
- Кефір – 200 мл
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 150 гр.
- Крохмаль – 1 ст. л.
- Сіль – щіпка
- Приправа для риби – за бажанням
Процес приготування:
Крок 1. Кефір повинен бути холодним, тому добре, якщо він буде відразу з холодильника.
Крок 2. Змішуємо кефір і яйце.
Крок 3. Додаємо борошно і крохмаль. Вводимо сипучі продукти поступово, додаючи порціями, щоб уникнути непотрібних грудочок. Розмішуємо.
Крок 4. Заправляємо кляр сіллю і приправою. Перемішуємо.
Готово! Приємного апетиту!
Кляр без додавання яєць
Кляр без додавання яєць – це відмінне рішення для вегетаріанців, як приготувати смачну рибу у фритюрі. Так блюдо збереже якомога більше корисних вітамінів і мінералів. Справжній делікатес для гурманів! Спробуйте самі!
Порції: 6
Час готування: 15 хв.
Склад:
- Борошно – 100 гр.
- Сода – 0,25 ч. л.
- Вода – 100 мл
- Часник – 0,5 головки.
- Сіль – за смаком
- Суміш мелених перців – за смаком
Процес приготування:
Крок 1. У глибоку ємність просіваємо борошно і змішуємо її з сіллю, содою і сумішшю перців.
Крок 2. Часник дрібно подрібнюємо ножем.
Крок 3. Додаємо до суміші воду, добре і дуже ретельно все розмішуємо, щоб не було ніяких грудочок. Тісто має бути однорідним.
Крок 4. В кінці додаємо часник і розмішуємо.
Приємного апетиту!












