Компот з абрикосів з кісточками – 4 рецепта на зиму з фото покроково

Смачний абрикосовий компот з кісточками на зиму з апельсином

Компоти традиційно вважаються найбільш корисним жаждоутолителем. Різноманітність їх смаків дозволяє підібрати відповідний за індивідуальним перевагам. Цей рецепт підійде тим, хто хоче відчувати в компоті цікаві і несолодкі нотки. Цю задачу найкраще виконає апельсин.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 5.

Склад:

  • Абрикоси – 400 гр.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Цукор – 100 гр.
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

1. Спочатку стерилізуємо банку і кип’ятимо кришку до неї. Для того, щоб компот відстояв всю зиму, краще взяти металеву кришку, тому що вона більш герметична.

2. Вибираємо абрикоси, зіпсовані відразу відкладаємо. Важливо залишити стиглі, не перезрілі плоди. Добре вимиваємо абрикоси і залишаємо стікатися на паперові рушники або серветки. Кладемо відібрані абрикоси в стерилізовану банку.

3. Вимиваємо апельсин і нарізаємо його на чверті. Доповідаємо їх в банку до абрикосам.

4. Кип’ятимо воду і заливаємо її в банку, де вже лежать абрикоси і апельсин. Щоб уникнути різкого перепаду температур, можна під дно банки підкласти лезо ножа, інакше банку може розірватися. Прикриваємо її чистою кришкою і даємо постояти хвилин 20. За цей час фрукти прогріються.

5. Після цього банки зливаємо абрикосову рідину в каструлю. Додаємо в неї цукор і перемішуємо. Отриманий сироп доводимо до кипіння і варимо 5 хв.

6. Заливаємо сиропом абрикоси і закатуємо банку. Накриваємо ковдрою або пледом, тобто створюємо умови парової лазні: так компот пройде ще один етап стерилізації і буде краще зберігатися. Краще всього зберігати компот в прохолодному місці з температурою не вище 18 градусів. Простояти він зможе близько року.