Дуже смачний компот з черемхи і вишні на зиму
Приготуємо фруктово-ягідний компот з продуктів, зібраних у себе в городі – вся ваша сім’я відмовиться від магазинних газованої води і соків. Напій, законсервований на зиму, доведеться дуже до речі в розпал вірусних захворювань – підвищує імунітет не гірше харчових добавок.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3 л.
Склад:
- Вишня – 100 гр.
- Черемха червона – 100 гр.
- Горобина чорноплідна – 100 гр.
- Яблука – 100 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Вода – 2,5 л
Процес приготування:
1. Ягоди і яблука ретельно промиваємо під струменем води, перебираючи від листочків, гілочок і смітинок – відкидаємо на друшляк і даємо трохи часу для того, щоб стекли надлишки рідини.
2. Компоненти нашого напою пересипаємо в чисту і заздалегідь простерилизованную банку.
3. Засипаємо 100 грамів цукрового піску.
4. Заливаємо вміст тари крутим окропом і закриваємо капроновою кришкою або закатуємо жерстяної.
5. Гарячу банку закутуємо в рушник до повного охолодження.
6. Зберігаємо в холодильнику (у разі, якщо закрили капроновою кришкою) або в погребі (у разі, якщо закочували),не більше шести місяців.