Компот з черемхи на зиму – 6 рецептів на 3 літрову банку з покроковими фото

Дуже смачний компот з черемхи і вишні на зиму

Приготуємо фруктово-ягідний компот з продуктів, зібраних у себе в городі – вся ваша сім’я відмовиться від магазинних газованої води і соків. Напій, законсервований на зиму, доведеться дуже до речі в розпал вірусних захворювань – підвищує імунітет не гірше харчових добавок.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3 л.

Склад:

  • Вишня – 100 гр.
  • Черемха червона – 100 гр.
  • Горобина чорноплідна – 100 гр.
  • Яблука – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Вода – 2,5 л

Процес приготування:

1. Ягоди і яблука ретельно промиваємо під струменем води, перебираючи від листочків, гілочок і смітинок – відкидаємо на друшляк і даємо трохи часу для того, щоб стекли надлишки рідини.

2. Компоненти нашого напою пересипаємо в чисту і заздалегідь простерилизованную банку.

3. Засипаємо 100 грамів цукрового піску.

4. Заливаємо вміст тари крутим окропом і закриваємо капроновою кришкою або закатуємо жерстяної.

5. Гарячу банку закутуємо в рушник до повного охолодження.

6. Зберігаємо в холодильнику (у разі, якщо закрили капроновою кришкою) або в погребі (у разі, якщо закочували),не більше шести місяців.