Компот з суниці на зиму – 5 рецептів на 3-літрову банку з покроковими фото

Компот з суниці на зиму в банках на 3 літри

Навіщо купувати соки і нектари в магазині, коли можна заготовити домашні компоти з різних ягід і фруктів. У цьому рецепті ми розповімо, як влаштувати полуничний компот в 3-літровій банці.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 10.

Склад:

  • Суниця – 1,5 склянки
  • Лимон – 5 гр.
  • Вода – 3 л
  • Цукор – 0,5 склянки

Процес приготування:

1. Суницю переберіть і промийте.

2. У каструлю влийте воду і закип’ятити її. В стерилізовану трилітрову банку покладіть ягоди і лимон.

3. Наповніть банку окропом приблизно на 1/3, залиште на 10-15 хвилин.

4. Потім воду злийте назад в каструлю і знову доведіть до кипіння. У банку всипте цукор.

5. Влийте в банку окріп і загорніть її кришкою. Переверніть банку догори дном, укутайте в ковдру і дайте їй повністю охолонути. Зберігайте компот в холодному місці.

Приємного апетиту!