Компот з суниці на зиму в банках на 3 літри
Навіщо купувати соки і нектари в магазині, коли можна заготовити домашні компоти з різних ягід і фруктів. У цьому рецепті ми розповімо, як влаштувати полуничний компот в 3-літровій банці.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 10.
Склад:
- Суниця – 1,5 склянки
- Лимон – 5 гр.
- Вода – 3 л
- Цукор – 0,5 склянки
Процес приготування:
1. Суницю переберіть і промийте.
2. У каструлю влийте воду і закип’ятити її. В стерилізовану трилітрову банку покладіть ягоди і лимон.
3. Наповніть банку окропом приблизно на 1/3, залиште на 10-15 хвилин.
4. Потім воду злийте назад в каструлю і знову доведіть до кипіння. У банку всипте цукор.
5. Влийте в банку окріп і загорніть її кришкою. Переверніть банку догори дном, укутайте в ковдру і дайте їй повністю охолонути. Зберігайте компот в холодному місці.
Приємного апетиту!