Компот з суниці на зиму – 5 рецептів на 3-літрову банку з покроковими фото

Дуже смачний узвар із суниць з малиною на зиму

Це один з найпопулярніших і простих рецептів домашніх компотів. Сунично-малиновий компот – це чудовий концентрований напій, який чудово вгамовує спрагу, сповнює вітамінами.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Суниця – 200 гр.
  • Вода – 2,8-3 л
  • Малина – 200 гр.
  • Цукор – 250 гр.

Процес приготування:

1. Ягоди промийте і просушіть.

2. Банки для компоту заздалегідь помийте і стерилізуйте.

3. У банки розкладіть ягоди.

4. Майже до самого верху залийте банки окропом, прикрийте кришкою і залиште на 10-15 хвилин. Потім злийте воду з банок назад в каструлю, додайте цукор, доведіть до кипіння, проваріть 5-7 хвилин, цукор повинен повністю розчинитися.

5. Наповніть банки гарячим узваром, загорніть кришки, банки переверніть догори дном і дайте їм повністю охолонути. Зберігайте сунично-малиновий компот в прохолодному місці.

Приємного апетиту!