Простий і смачний рецепт пісочного кошичків з желе
Ягідне желе зі свіжою полуницею в пісочній кошику – корисне і смачне ласощі до чаю, яке зможе приготувати навіть не надто досвідчена господиня. Готується десерт досить швидко і подається охолодженим.
Час готування: 1 година 15 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 6.
Склад:
Для тіста:
- Масло вершкове – 100 гр.
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – щіпка.
- Ванілін – щіпка.
- Жовток – 1 шт.
Для начинки:
- Полуниця свіжа – 200 гр.
- ягідне Желе – 1 пакетик.
Процес приготування:
1. У глибоку миску просівають борошно, додають інші сипучі інгредієнти – сіль, цукор і ванілін, а потім кладуть подрібнену на шматочки масло. Всі перетирається в дрібну масляну крихту.
2. В масу додають жовток, добре і швидко змішують і кладуть тісто в холодильник, накривши плівкою, на 15 хвилин.
3. Тісто ділять на 6 частин, кожну розкочують і розподіляють по формочках для випікання. Тісто можна наколоти виделкою або покласти в середину кожної форми сипучі продукти – квасоля або горох, щоб корзиночка формувалася при випіканні під вантажем. Тримають у гарячій духовці до готовності – 15 хвилин.
4. Полуницю промити, обсушити і нарізати шматочками великі ягоди.
5. У сотейнику закип’ятити воду, дати їй трохи охолонути і акуратно ввести туди вміст пакетика желе. Добре перемішати і дати охолонути до кімнатної температури, але не допустити застигання.
6. Готові кошички розподілити ще не застиглу желейну масу, викласти шматочки полуниці, знову залити шаром желе і залишити в холодильнику до повного застигання. Подавати кошики з ягодами і желе охолодженими.