Кошички з пісочного тіста – 8 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Простий і смачний рецепт пісочного кошичків з желе

Ягідне желе зі свіжою полуницею в пісочній кошику – корисне і смачне ласощі до чаю, яке зможе приготувати навіть не надто досвідчена господиня. Готується десерт досить швидко і подається охолодженим.

Час готування: 1 година 15 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 6.

Склад:

Для тіста:

  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – щіпка.
  • Ванілін – щіпка.
  • Жовток – 1 шт.

Для начинки:

  • Полуниця свіжа – 200 гр.
  • ягідне Желе – 1 пакетик.

Процес приготування:

1. У глибоку миску просівають борошно, додають інші сипучі інгредієнти – сіль, цукор і ванілін, а потім кладуть подрібнену на шматочки масло. Всі перетирається в дрібну масляну крихту.

2. В масу додають жовток, добре і швидко змішують і кладуть тісто в холодильник, накривши плівкою, на 15 хвилин.

3. Тісто ділять на 6 частин, кожну розкочують і розподіляють по формочках для випікання. Тісто можна наколоти виделкою або покласти в середину кожної форми сипучі продукти – квасоля або горох, щоб корзиночка формувалася при випіканні під вантажем. Тримають у гарячій духовці до готовності – 15 хвилин.

4. Полуницю промити, обсушити і нарізати шматочками великі ягоди.

5. У сотейнику закип’ятити воду, дати їй трохи охолонути і акуратно ввести туди вміст пакетика желе. Добре перемішати і дати охолонути до кімнатної температури, але не допустити застигання.

6. Готові кошички розподілити ще не застиглу желейну масу, викласти шматочки полуниці, знову залити шаром желе і залишити в холодильнику до повного застигання. Подавати кошики з ягодами і желе охолодженими.