Як приготувати ніжні котлети з свинини з підливою в духовці?
Рецепт котлет більш корисний, але не менш ситний. Щоб смак був м’якше, підливу приготуємо з овочів, томатного соусу і сметани.
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 1 ч.
Кількість порцій: 4.
Склад:
- Свинина – 400 г
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Батон – 2 скибочки.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Паприка – 0,5 ч. л.
- Соус томатний – 4 ст. л.
- Сметана – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Вода – 1 склянка
- Борошно пшеничне – 3-4 ст. л.
Процес приготування:
1. Свинину промиваємо і просушуємо паперовим рушником. Нарізаємо на шматочки. Лук очищаємо і ділимо навпіл ножем, нарізаємо на кілька частин. Батон розмочуємо в мисці з водою. Дістаємо через хвилину і злегка віджимаємо. Перекручуємо на м’ясорубці спочатку свинину і цибулю, а потім батон.
2. Вбиваємо яйце у готовий фарш. Перемішуємо.
3. Посипаємо фарш сіллю і спеціями.
4. Щоб котлети було простіше ліпити, фарш необхідно відбити. Беремо його в руки і з силою кидаємо в глибоку миску. Фарш стане більш щільним, а котлети не розваляться в духовці.
5. Включаємо духовку на 180 градусів і розігріваємо її. Потім починаємо ліпити котлети: беремо шматок фаршу середньої величини і робимо овальні заготовки. Перебрасываем кожну з однієї руки в іншу, щоб надати їм гладкість і пружність.
6. Застеляємо деко папером і змащуємо маслом, починаємо обвалювати котлети в борошні, щоб вони не пересушувались в духовці.
7. Викладаємо заготовки на деко. Ставимо в розігріту духовку і випікаємо 20 хвилин.
8. Поки котлети нудяться, у нас є час приготувати підливу. Очищаємо цибулю і дрібно нарізаємо його. Чистимо моркву і промиваємо, подрібнюємо на тертці.
9. Включаємо плиту і ставимо на конфорку сковороду з олією. Розігріваємо. Висипаємо цибулю і помішуємо. Додаємо моркву, перемішуємо пару хвилин.
10. Розбавляємо томатний соус водою, виливаємо до овочів. Перчимо, солимо. Накриваємо кришкою і даємо покипіти.
11. Щоб смак був більш м’яким, додаємо сметану. Перемішуємо, доводимо до кипіння і знімаємо.
12. Котлети майже готові. Дістаємо їх з духовки. Заливаємо соусом і ставимо на 10-15 хвилин назад в духовку. Збільшуємо температуру до 200 градусів. Готові котлети подаємо до столу.
Приємного апетиту!