Котлети з фаршу свинини в духовці – 5 рецептів смачних і соковитих котлет з покроковими фото

Як приготувати ніжні котлети з свинини з підливою в духовці?

Рецепт котлет більш корисний, але не менш ситний. Щоб смак був м’якше, підливу приготуємо з овочів, томатного соусу і сметани.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 1 ч.

Кількість порцій: 4.

Склад:

  • Свинина – 400 г
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Батон – 2 скибочки.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Паприка – 0,5 ч. л.
  • Соус томатний – 4 ст. л.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Вода – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 3-4 ст. л.

Процес приготування:

1. Свинину промиваємо і просушуємо паперовим рушником. Нарізаємо на шматочки. Лук очищаємо і ділимо навпіл ножем, нарізаємо на кілька частин. Батон розмочуємо в мисці з водою. Дістаємо через хвилину і злегка віджимаємо. Перекручуємо на м’ясорубці спочатку свинину і цибулю, а потім батон.

2. Вбиваємо яйце у готовий фарш. Перемішуємо.

3. Посипаємо фарш сіллю і спеціями.

4. Щоб котлети було простіше ліпити, фарш необхідно відбити. Беремо його в руки і з силою кидаємо в глибоку миску. Фарш стане більш щільним, а котлети не розваляться в духовці.

5. Включаємо духовку на 180 градусів і розігріваємо її. Потім починаємо ліпити котлети: беремо шматок фаршу середньої величини і робимо овальні заготовки. Перебрасываем кожну з однієї руки в іншу, щоб надати їм гладкість і пружність.

6. Застеляємо деко папером і змащуємо маслом, починаємо обвалювати котлети в борошні, щоб вони не пересушувались в духовці.

7. Викладаємо заготовки на деко. Ставимо в розігріту духовку і випікаємо 20 хвилин.

8. Поки котлети нудяться, у нас є час приготувати підливу. Очищаємо цибулю і дрібно нарізаємо його. Чистимо моркву і промиваємо, подрібнюємо на тертці.

9. Включаємо плиту і ставимо на конфорку сковороду з олією. Розігріваємо. Висипаємо цибулю і помішуємо. Додаємо моркву, перемішуємо пару хвилин.

10. Розбавляємо томатний соус водою, виливаємо до овочів. Перчимо, солимо. Накриваємо кришкою і даємо покипіти.

11. Щоб смак був більш м’яким, додаємо сметану. Перемішуємо, доводимо до кипіння і знімаємо.

12. Котлети майже готові. Дістаємо їх з духовки. Заливаємо соусом і ставимо на 10-15 хвилин назад в духовку. Збільшуємо температуру до 200 градусів. Готові котлети подаємо до столу.

Приємного апетиту!