Як приготувати смачні котлети з підливою на деку в духовці?
Смачний рецепт котлет, запечених в духовці. Така страва має ряд переваг: м’ясо виходить соковитим і не жирним, під час приготування котлети не потрібно перевертати і стежити, щоб вони не пригорали, відразу можна приготувати велику порцію страви.
Час готування: 70 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Для котлет:
- М’ясо – 900 гр.
- Хліб білий – 200 гр.
- Молоко – 200-250 мл
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 1-2 зуб.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сухарі панірувальні – 1-1,5 склянки
- Для підливи:
- Бульйон м’ясний – 1 л
- Цибуля – 0,5 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Паста томатна – 2-3 ст. л.
- Борошно – 50 гр.
- Перець запашний горошком – 3-5 шт.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Масло вершкове – 30 гр.
Процес приготування:
1. М’ясо і цибулю наріжте великими шматками. Хліб розламайте на шматки і замочіть в молоці на 7-10 хвилин.
2. Прокрутіть м’ясо, цибулю, часник і білий хліб через м’ясорубку. Фарш посоліть і приправте за смаком, ретельно вимісіть і відбийте його дно миски.
3. Зліпити котлети і обваляйте їх у панірувальних сухарях.
4. Розкладіть котлети на деку, змащеному олією і відправте їх у духовку, розігріту до 180 градусів, на 15-20 хвилин.
5. На сухій сковороді обсмажте борошно до золотистого кольору.
6. Потім змішайте борошно і м’ясний бульйон до однорідної маси.
7. Окремо обсмажте цибулю і моркву до м’якості, додайте до зажарки томатну пасту, тушкуйте 5-7 хвилин.
8. Після цього додайте до зажарки борошняну масу, перемішайте і готуйте до загустіння.
9. Отриману підливу доведіть до однорідної консистенції блендером.
10. Котлети залийте підливою і знову поставте в духовку ще на 15-20 хвилин.
11. Блюдо виходить ароматним і апетитним на вигляд. Подавайте котлети з підливкою з гарніром з картоплі або тушкованих овочів.
Приємного апетиту!