Котлети з підливою в духовці – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Як приготувати смачні котлети з підливою на деку в духовці?

Смачний рецепт котлет, запечених в духовці. Така страва має ряд переваг: м’ясо виходить соковитим і не жирним, під час приготування котлети не потрібно перевертати і стежити, щоб вони не пригорали, відразу можна приготувати велику порцію страви.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Для котлет:
  • М’ясо – 900 гр.
  • Хліб білий – 200 гр.
  • Молоко – 200-250 мл
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 1-2 зуб.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сухарі панірувальні – 1-1,5 склянки
  • Для підливи:
  • Бульйон м’ясний – 1 л
  • Цибуля – 0,5 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Паста томатна – 2-3 ст. л.
  • Борошно – 50 гр.
  • Перець запашний горошком – 3-5 шт.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 30 гр.

Процес приготування:

1. М’ясо і цибулю наріжте великими шматками. Хліб розламайте на шматки і замочіть в молоці на 7-10 хвилин.

2. Прокрутіть м’ясо, цибулю, часник і білий хліб через м’ясорубку. Фарш посоліть і приправте за смаком, ретельно вимісіть і відбийте його дно миски.

3. Зліпити котлети і обваляйте їх у панірувальних сухарях.

4. Розкладіть котлети на деку, змащеному олією і відправте їх у духовку, розігріту до 180 градусів, на 15-20 хвилин.

5. На сухій сковороді обсмажте борошно до золотистого кольору.

6. Потім змішайте борошно і м’ясний бульйон до однорідної маси.

7. Окремо обсмажте цибулю і моркву до м’якості, додайте до зажарки томатну пасту, тушкуйте 5-7 хвилин.

8. Після цього додайте до зажарки борошняну масу, перемішайте і готуйте до загустіння.

9. Отриману підливу доведіть до однорідної консистенції блендером.

10. Котлети залийте підливою і знову поставте в духовку ще на 15-20 хвилин.

11. Блюдо виходить ароматним і апетитним на вигляд. Подавайте котлети з підливкою з гарніром з картоплі або тушкованих овочів.

Приємного апетиту!