Покроковий рецепт приготування котлет з томатною підливою в духовці
Котлети є настільки популярним блюдом, що їх подають у простих столових та дорогих ресторанах. Але найчастіше їх готують вдома на сковороді або в духовці з ароматною томатною підливою.
Час готування: 70 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Хліб білий – 2 шматка.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Паста томатна – 200 мл
- Сметана – 2 ст. л.
- Вода – 1 склянка
- Борошно – 1 ст. л.
- Олія – для змащування форми.
Процес приготування:
1. Хліб замочіть у воді на 5-7 хвилин, потім розімніть його руками і додайте у фарш. Цибулю очистіть від лушпиння, прокрутіть через м’ясорубку, додайте в миску. Також розбийте яйце, посоліть і приправте за смаком. Фарш ретельно перемішайте.
2. Форму для запікання змастіть рослинною олією. Зліпіть круглі котлети і викладіть їх у форму.
3. Помістіть форму з котлетами в духовку, розігріту до 250 градусів, на 10-15 хвилин.
4. Як тільки котлети трохи схопиться, дістаньте їх з духовки.
5. Приготуйте підливу. Борошно змішайте з водою, щоб вийшла маса без грудок, додайте томатну пасту, сметану і сіль за смаком.
6. Підливку влийте у форму до котлет. Поверніть блюдо в духовку і готуйте при 190 градусах 25-30 хвилин.
7. Завдяки підливці котлети виходять м’якими і ароматними.
Приємного апетиту!