Котлети з підливою в духовці – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування котлет з томатною підливою в духовці

Котлети є настільки популярним блюдом, що їх подають у простих столових та дорогих ресторанах. Але найчастіше їх готують вдома на сковороді або в духовці з ароматною томатною підливою.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Хліб білий – 2 шматка.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Паста томатна – 200 мл
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Вода – 1 склянка
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Олія – для змащування форми.

Процес приготування:

1. Хліб замочіть у воді на 5-7 хвилин, потім розімніть його руками і додайте у фарш. Цибулю очистіть від лушпиння, прокрутіть через м’ясорубку, додайте в миску. Також розбийте яйце, посоліть і приправте за смаком. Фарш ретельно перемішайте.

2. Форму для запікання змастіть рослинною олією. Зліпіть круглі котлети і викладіть їх у форму.

3. Помістіть форму з котлетами в духовку, розігріту до 250 градусів, на 10-15 хвилин.

4. Як тільки котлети трохи схопиться, дістаньте їх з духовки.

5. Приготуйте підливу. Борошно змішайте з водою, щоб вийшла маса без грудок, додайте томатну пасту, сметану і сіль за смаком.

6. Підливку влийте у форму до котлет. Поверніть блюдо в духовку і готуйте при 190 градусах 25-30 хвилин.

7. Завдяки підливці котлети виходять м’якими і ароматними.

Приємного апетиту!