Як смачно запекти котлети з підливою зі сметани?
Сметанна підлива робить котлети м’якими і ніжними. Котлети з підливою зазвичай готуються в два етапи. Спочатку необхідно обсмажити котлети, потім скласти у форму і запекти з ароматною підливою.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Фарш м’ясний – 600 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 1-2 зуб.
- Хліб білий – 2 шматка.
- Сметана – 200 мл
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Борошно пшеничне – для панірування.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Хліб замочіть у воді. Фарш посоліть і поперчіть за смаком.
2. У фарш додати яйце, хлібний м’якуш, подрібнену цибулю і часник, ретельно перемішайте.
3. Змочіть Руки водою, зліпити котлети і обваляйте їх у борошні.
4. Котлети швидко обсмажте на олії до рум’яної скоринки.
5. Сметану змішайте з подрібненою зеленню, сіллю і перцем. Сметанний соус влийте у форму, розкладіть поверх нього котлети.
6. Зверху котлети змастіть сметанним соусом і відправте форму в духовку, розігріту до 190 градусів. Запікайте блюдо 25-30 хвилин.
7. Подавайте котлети з гарніром або без нього.
Приємного апетиту!