Котлети з підливою в духовці – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Як смачно запекти котлети з підливою зі сметани?

Сметанна підлива робить котлети м’якими і ніжними. Котлети з підливою зазвичай готуються в два етапи. Спочатку необхідно обсмажити котлети, потім скласти у форму і запекти з ароматною підливою.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Фарш м’ясний – 600 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 1-2 зуб.
  • Хліб білий – 2 шматка.
  • Сметана – 200 мл
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Борошно пшеничне – для панірування.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Хліб замочіть у воді. Фарш посоліть і поперчіть за смаком.

2. У фарш додати яйце, хлібний м’якуш, подрібнену цибулю і часник, ретельно перемішайте.

3. Змочіть Руки водою, зліпити котлети і обваляйте їх у борошні.

4. Котлети швидко обсмажте на олії до рум’яної скоринки.

5. Сметану змішайте з подрібненою зеленню, сіллю і перцем. Сметанний соус влийте у форму, розкладіть поверх нього котлети.

6. Зверху котлети змастіть сметанним соусом і відправте форму в духовку, розігріту до 190 градусів. Запікайте блюдо 25-30 хвилин.

7. Подавайте котлети з гарніром або без нього.

Приємного апетиту!