Соковиті котлети з щуки без сала
Для приготування дуже ніжних і соковитих котлет з щучого філе, не обов’язково включати в список інгредієнтів такі жирні продукти, як сало чи масло. Замінити їх можна безпроблемно, розмоченим у молоці білим хлібом і пасерованою цибулею.
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4-5.
Склад:
- Щука – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Хліб білий – 2-3 скибочки.
- Молоко – 50 мл
- Цибуля зелена – 2-4 пера.
- Масло рослинне – 3-4 ст. л.
- Перець запашний мелений – 1 щіпка.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Ріпчасту цибулю «звільняємо» від лушпиння і дрібно рубаємо, обсмажуємо до прозорості на невеликій кількості олії.
Крок 2. Кілька скибочок білого хліба замочуємо в злегка підігрітому молоці.
Крок 3. Філе риби перебиваємо до однорідності в блендері і з’єднуємо з обсмаженою ріпчастою цибулею і дрібно нашаткованою зеленою цибулею, віджатим від молока батоном, сіллю і перцем.
Крок 4. Ретельно перемішуємо фарш і даємо настоятися протягом 10-15 хвилин при кімнатній температурі.
Крок 5. На добре розігріту сковороду з олією викладаємо сформовані заготовки з щуки невеликого розміру.
Крок 6. Смажимо котлети з кожного боку до утворення рум’яної і апетитною скоринки. Приємного апетиту!