Котлети з щуки – 10 ну дуже смачних рецептів з покроковими фото

Соковиті котлети з щуки без сала

Для приготування дуже ніжних і соковитих котлет з щучого філе, не обов’язково включати в список інгредієнтів такі жирні продукти, як сало чи масло. Замінити їх можна безпроблемно, розмоченим у молоці білим хлібом і пасерованою цибулею.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4-5.

Склад:

  • Щука – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Хліб білий – 2-3 скибочки.
  • Молоко – 50 мл
  • Цибуля зелена – 2-4 пера.
  • Масло рослинне – 3-4 ст. л.
  • Перець запашний мелений – 1 щіпка.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Ріпчасту цибулю «звільняємо» від лушпиння і дрібно рубаємо, обсмажуємо до прозорості на невеликій кількості олії.

Крок 2. Кілька скибочок білого хліба замочуємо в злегка підігрітому молоці.

Крок 3. Філе риби перебиваємо до однорідності в блендері і з’єднуємо з обсмаженою ріпчастою цибулею і дрібно нашаткованою зеленою цибулею, віджатим від молока батоном, сіллю і перцем.

Крок 4. Ретельно перемішуємо фарш і даємо настоятися протягом 10-15 хвилин при кімнатній температурі.

Крок 5. На добре розігріту сковороду з олією викладаємо сформовані заготовки з щуки невеликого розміру.

Крок 6. Смажимо котлети з кожного боку до утворення рум’яної і апетитною скоринки. Приємного апетиту!