Котлети з щуки – 10 ну дуже смачних рецептів з покроковими фото

Ніжні котлети з щуки з цибулею і морквою

Ніжне рибне філе, перекручене з додаванням пікантного цибулі і моркви – все це про неймовірно смачні котлети з щуки, які кожен може з легкістю приготувати на власній кухні.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 7.

Склад:

  • Щука – 1 кг
  • Сало – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Батон – 2 скибочки.
  • Молоко – 150 мл
  • Борошно – 70 гр.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Розбираємо щуку, відокремлюючи філе від тушки.

Крок 2. Дві скибочки білого хліба замочуємо в 150 мілілітрах молока.

Крок 3. Ріпчасту цибулю «звільняємо» від лушпиння і нарізаємо кубиком.

Крок 4. Очищену моркву натираємо на тертці (можна використовувати заморожену).Крок 5. Пасеруємо На рослинній олії овочі до м’якості, знімаємо з вогню і залишаємо на тарілці остигати.

Крок 6. З щучого філе виймаємо кісточки і ріжемо невеликими шматочками.

Крок 7. Довільно подрібнюємо сало.

Крок 8. Прокручуємо рибу разом з обсмаженими овочами і салом через м’ясорубку. В отриману масу додаємо яйце, додаємо злегка віджатий хліб, приправляємо сіллю і чорним меленим перцем – ретельно перемішуємо.

Крок 9. Вологими руками формуємо котлети і обвалюємо в борошні з усіх сторін.

Крок 10. Обсмажуємо котлети на олії з одного боку на помірному вогні до утворення скоринки, потім перевертаємо і під кришкою на мінімальному вогні доводимо до готовності.

Крок 11. Рум’яні котлети подаємо до столу з молодим відварною картоплею і свіжими овочами. Приємного апетиту!