Ніжні котлети з щуки з цибулею і морквою
Ніжне рибне філе, перекручене з додаванням пікантного цибулі і моркви – все це про неймовірно смачні котлети з щуки, які кожен може з легкістю приготувати на власній кухні.
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 7.
Склад:
- Щука – 1 кг
- Сало – 200 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Батон – 2 скибочки.
- Молоко – 150 мл
- Борошно – 70 гр.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Розбираємо щуку, відокремлюючи філе від тушки.
Крок 2. Дві скибочки білого хліба замочуємо в 150 мілілітрах молока.
Крок 3. Ріпчасту цибулю «звільняємо» від лушпиння і нарізаємо кубиком.
Крок 4. Очищену моркву натираємо на тертці (можна використовувати заморожену).Крок 5. Пасеруємо На рослинній олії овочі до м’якості, знімаємо з вогню і залишаємо на тарілці остигати.
Крок 6. З щучого філе виймаємо кісточки і ріжемо невеликими шматочками.
Крок 7. Довільно подрібнюємо сало.
Крок 8. Прокручуємо рибу разом з обсмаженими овочами і салом через м’ясорубку. В отриману масу додаємо яйце, додаємо злегка віджатий хліб, приправляємо сіллю і чорним меленим перцем – ретельно перемішуємо.
Крок 9. Вологими руками формуємо котлети і обвалюємо в борошні з усіх сторін.
Крок 10. Обсмажуємо котлети на олії з одного боку на помірному вогні до утворення скоринки, потім перевертаємо і під кришкою на мінімальному вогні доводимо до готовності.
Крок 11. Рум’яні котлети подаємо до столу з молодим відварною картоплею і свіжими овочами. Приємного апетиту!