Крем-чіз для прикраси торта в домашніх умовах
Приготування крем-чизай – справа абсолютно нескладне. Головне – мати міксер і вибрати правильні продукти. Вершки використовуємо з жирністю не нижче 30%. Для солодощі – тільки цукрова пудра, але не цукор з його великими кристалами. Вершковий сир – сирний, натуральний, з хорошим складом і без смако-ароматичних добавок. Пропорції компонентів вказані в рецепті і не дадуть вам помилитися. Перед приготуванням добре охолодіть вершки і сир. Ось, мабуть, і всі умови. Даний крем, до речі, будемо готувати у спрощеній формі: окремо збивати примхливі вершки не доведеться. При цьому консистенція маси точно буде щільним і густий.
Час приготування: 15 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 500 гр. готового крему орієнтовно.
Склад:
Сир вершковий – 400 гр.
Вершки 30-33% — 90 гр.
цукрова Пудра – 60 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Перед приготуванням крему охолодити вершковий сир і вершки варто завчасно. Покладіть ці продукти на саму холодну полицю холодильника на ніч.
Крок 2. Для додаткового охолодження продуктів миску і вінчик для збивання також можна помістити ненадовго в морозильну камеру. Так крем швидше прийме густу консистенцію. У миску наливаємо холодні вершки і викладаємо охолоджений вершковий сир. Поверх відразу висипаємо цукрову пудру.
Крок 3. Починаємо збивати на низькій швидкості, щоб продукти не розлетілися вгору, а поступово змішувалися. Коли маса зволожиться і розіб’ється, обороти можна прискорити і вже збивати на всю потужність. На початку роботи суміш буде рідкою, і це нормально. Коли швидкість збивання збільшиться, крем почне густіти, плотнеть і набирати силу.
Крок 4. Збиваємо крем орієнтовно п’ять-сім хвилин. Коли буде досягнута стійка консистенція і матова текстура, як на фото, припиняємо роботу. Видно, як добре маса тримає форму.
Крок 5. Приготовлений крем вже можна використовувати для прикраси торта – він слухняний, зберігає форму і не потребує стабілізації. Особливо зручно для цього використовувати кулінарний мішок з насадками. Якщо при отсаживании фігур трапляються бульбашки повітря, варто дати крему трохи постояти при кімнатній температурі.
Приємного апетиту!