Креветки в клярі – 8 покрокових рецептів приготування в домашніх умовах з фото

Покроковий рецепт приготування тигрових креветок в клярі

Одними з найбільш смачних креветок по праву вважаються тигрові. Вони відрізняються значним для молюска розміром. До того ж їх легко готувати, так як менша ймовірність пересушити морепродукт при термічній обробці. М’ясо креветок – чистий білок, тому не тільки смачно, але і дуже корисно.

Час приготування – 4-5 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Креветки тигрові – 13-14 шт.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Вода – 1 склянка
  • Лід – 3 шт.
  • Борошно – 150 гр.
  • Масло кунжутне – для смаження

Процес приготування:

1. Наберіть склянку води і поставте його в холодильник. Вода для кляру повинна бути крижана. Розморозьте креветки природним шляхом, залишивши їх полежати в теплі, або покладіть разом з упаковкою в миску з холодною водою. Останній варіант більш швидкий і займе не більше 15 хвилин. Промийте морепродукти під проточною водою і промокніть паперовим рушником. Видаліть голови і панцирі, залиште тільки останній сегмент з хвостом.

2. Надріжте кожну креветку вздовж і вийміть чорну ниточку – кишечник. Простіше всього підчепити його зубочисткою, після чого акуратно витягнути пальцями. Ближче до хвоста креветки зробіть три невеликих поперечних надрізу. Це потрібно для того, щоб морепродукт тримав форму в процесі смаження. Ще раз промокніть тушки серветкою і присипте борошном, вистачить близько 50 грам.

3. Підготуйте масло для смаження. У посуд з високими стінками і товстим дном налити кунжутне масло. Якщо такого немає, можна використати будь-яке рослинне масло без запаху і домішок. Рідини повинно бути стільки, щоб повністю покривати креветки. Поки жир гріється, приготуйте кляр. У глибокій мисці збийте яйце з додаванням холодної води.

4. Просійте решту 100 грам борошна і додайте у яєчної суміші. Ретельно перемішайте до однорідності. Додайте 2-3 кубики льоду, щоб тісто залишалося холодним. Низька температура тіста зробить кляр більш хрустким і менш жирним.

5. Візьміть присипані борошном креветки за хвостики і занурте їх у кляр. Тісто має рівномірно розподілитися по поверхні тушок. Перевірте температуру масла, капнувши в нього трохи кляру. Якщо шматочок тіста згорнувся, занурився під масло і знову сплив, значить можна приступати до готування.

6. Акуратно помістіть креветки в розпечене масло. Через 1-2 хвилини переверніть молюсків і смажте стільки ж з іншого боку.

7. Креветки в клярі золотистого кольору викладіть на паперовий рушник, щоб видалити надлишки масла. Після перекладіть їх на чисту плоску тарілку і подавайте злегка теплими, посипавши кунжутом в поєднанні з японським соусом.

Приємного апетиту!