Кролик, тушкований в сметані – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Ми допоможемо вам вирішити питання з приготуванням смачної вечері для всієї родини. М’ясо кролика ніжне і смачне, особливо, якщо знати, як правильно його приготувати. За зібраними у статті 8 рецептами ви без праці зможете приготувати чудового тушкованого кролика в сметані.

Кролик, тушкований в сметані на сковороді

Кролик вважається дієтичним м’ясом, але готувати його не так вже і просто. Ми розповімо, як приготувати смачне м’ясо в сметанному соусі на сковороді. Таке блюдо чудово поєднується з будь-яким гарніром.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Кролика 1.5 кг
  • Борошно 4 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне для смаження
  • Масло вершкове 30 гр.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Паприка 1 ч. л.
  • Чебрець 2 гілки
  • Сметана-5 ст. л.
  • Вода-2 ст.

Процес приготування:

  1. Як приготувати кролика, тушкованої в сметані? Тушку кролика помийте, розріжте на частини. Попередньо замочити м’ясо в холодній воді з невеликою кількістю оцту на годину, це прибере специфічний запах.
  2. Шматочки м’яса промокніть паперовими рушниками, потім складіть їх в пакет, посипте борошном, сіллю і спеціями, добре потрусити.
  3. Цибулю дрібно наріжте, моркву натріть на крупній тертці.
  4. На розігріту сковороду влийте рослинне масло, викладіть м’ясо кролика. Обсмажте м’ясо з двох сторін до золотистого кольору. Потім додайте на сковороду вершкове масло і готуйте на слабкому вогні 1-2 хвилини.
  5. На окремій сковороді обсмажте цибулю і моркву, додайте до овочів паприку.
  6. Потім перекладіть овочі до кролику, влийте воду, накрийте кришкою і тушкуйте на слабкому вогні 50-60 хвилин.
  7. Після цього додайте сметану, чебрець і тушкуйте ще 20 хвилин.
  8. Тушкованого кролика в сметані подавайте з будь-яким гарніром на свій смак.

Приємного апетиту!