Ми допоможемо вам вирішити питання з приготуванням смачної вечері для всієї родини. М’ясо кролика ніжне і смачне, особливо, якщо знати, як правильно його приготувати. За зібраними у статті 8 рецептами ви без праці зможете приготувати чудового тушкованого кролика в сметані.
Кролик, тушкований в сметані на сковороді
Кролик вважається дієтичним м’ясом, але готувати його не так вже і просто. Ми розповімо, як приготувати смачне м’ясо в сметанному соусі на сковороді. Таке блюдо чудово поєднується з будь-яким гарніром.
Інгредієнти на
4 порц.
- Кролика 1.5 кг
- Борошно 4 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Масло рослинне для смаження
- Масло вершкове 30 гр.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Морква 1 шт.
- Паприка 1 ч. л.
- Чебрець 2 гілки
- Сметана-5 ст. л.
- Вода-2 ст.
Процес приготування:
- Як приготувати кролика, тушкованої в сметані? Тушку кролика помийте, розріжте на частини. Попередньо замочити м’ясо в холодній воді з невеликою кількістю оцту на годину, це прибере специфічний запах.
- Шматочки м’яса промокніть паперовими рушниками, потім складіть їх в пакет, посипте борошном, сіллю і спеціями, добре потрусити.
- Цибулю дрібно наріжте, моркву натріть на крупній тертці.
- На розігріту сковороду влийте рослинне масло, викладіть м’ясо кролика. Обсмажте м’ясо з двох сторін до золотистого кольору. Потім додайте на сковороду вершкове масло і готуйте на слабкому вогні 1-2 хвилини.
- На окремій сковороді обсмажте цибулю і моркву, додайте до овочів паприку.
- Потім перекладіть овочі до кролику, влийте воду, накрийте кришкою і тушкуйте на слабкому вогні 50-60 хвилин.
- Після цього додайте сметану, чебрець і тушкуйте ще 20 хвилин.
- Тушкованого кролика в сметані подавайте з будь-яким гарніром на свій смак.

Приємного апетиту!