Кролик, тушкований в сметані – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Ніжний кролик, тушкований в сметані в духовці

Щоб м’ясо кролика стало ніжним і соковитим необхідно витратити чимало часу на його приготування. У духовці, завдяки тривалому запікання, воно стає ароматним, насиченим смаком і дуже м’яким, особливо якщо приготувати його в сметані.

Час готування: 95 хв

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 3.

Склад:

  • М’ясо кролика – 700 гр.
  • Сметана – 200 мл
  • Цибуля – 1 шт.
  • Масло рослинне – 0,5 склянки
  • Морква – 2 шт.
  • Вода – 150 мл
  • часниковий Порошок – 5 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Тушку кролика розділіть на частини, змастіть їх сіллю і меленим перцем.

2. Обсмажте м’ясо на олії з обох боків до рум’яної скоринки.

3. Потім складіть м’ясо кролика в жароміцну форму.

4. Ріпчасту цибулю наріжте тонкими півкільцями.

5. Моркву нашаткуйте тонкою соломкою.

6. Обсмажте овочі на рослинному маслі протягом 3 хвилин.

7. Викладіть обсмажені овочі поверх мяса.

8. У форму влийте воду і сметану, додайте сіль і спеції за смаком.

9. Накрийте форму кришкою або фольгою, поставте її в розігріту до 180 градусів духовку. Тушкуйте кролика 75 хвилин.

10. Готового тушкованого кролика подавайте з гарніром з картоплі або макаронів.

Приємного апетиту!