Ніжний кролик, тушкований в сметані в духовці
Щоб м’ясо кролика стало ніжним і соковитим необхідно витратити чимало часу на його приготування. У духовці, завдяки тривалому запікання, воно стає ароматним, насиченим смаком і дуже м’яким, особливо якщо приготувати його в сметані.
Час готування: 95 хв
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 3.
Склад:
- М’ясо кролика – 700 гр.
- Сметана – 200 мл
- Цибуля – 1 шт.
- Масло рослинне – 0,5 склянки
- Морква – 2 шт.
- Вода – 150 мл
- часниковий Порошок – 5 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Тушку кролика розділіть на частини, змастіть їх сіллю і меленим перцем.
2. Обсмажте м’ясо на олії з обох боків до рум’яної скоринки.
3. Потім складіть м’ясо кролика в жароміцну форму.
4. Ріпчасту цибулю наріжте тонкими півкільцями.
5. Моркву нашаткуйте тонкою соломкою.
6. Обсмажте овочі на рослинному маслі протягом 3 хвилин.
7. Викладіть обсмажені овочі поверх мяса.
8. У форму влийте воду і сметану, додайте сіль і спеції за смаком.
9. Накрийте форму кришкою або фольгою, поставте її в розігріту до 180 градусів духовку. Тушкуйте кролика 75 хвилин.
10. Готового тушкованого кролика подавайте з гарніром з картоплі або макаронів.
Приємного апетиту!