М’який кролик, тушкований з картоплею в сметані
Ситне і смачне блюдо з простих продуктів, яку можна подати навіть на святковий стіл. Дієтичне м’ясо кролика відмінно гармонує з картоплею, тому ми будемо їх тушкувати разом.
Час готування: 100 хв
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- М’ясо кролика – 500 гр.
- Картопля – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Масло оливкове – 75 мл
- Сметана – 200 мл
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Часник – 4 зуб.
- Петрушка – 1 пучок.
- Розмарин – 1 гілка.
- Лист лавровий – 2 шт.
Процес приготування:
1. Овочі помийте і очистіть. Цибулю дрібно наріжте, моркву натріть на тертці. Картоплю наріжте шматочками середнього розміру.
2. Тушку кролика розріжте на порційні шматки, посоліть і приправте.
3. Увімкніть мультиварку, виберіть режим «Смаження» на 15 хвилин, влийте в чашу оливкова олія. Зубчики часнику роздушіть плоскою стороною ножа і обсмажте протягом 1-2 хвилин разом з розмарином і чебрецем. Потім ці інгредієнти видаліть з чаші.
4. Обсмажте кролика з двох сторін до красивого рум’яного кольору.
5. Після цього додайте до м’яса цибулю і моркву, влийте воду, закрийте кришку мультиварки, активуйте режим «Гасіння» на 20 хвилин. Далі додайте картоплю, влийте воду і сметану, додайте сіль і спеції, акуратно перемішайте. Продовжуйте тушкувати м’ясо разом з картоплею ще 30 хвилин.
6. Готову страву посипте рубаною зеленню і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!