Кролик, тушкований в сметані – 8 рецептів приготування з покроковими фото

М’який кролик, тушкований з картоплею в сметані

Ситне і смачне блюдо з простих продуктів, яку можна подати навіть на святковий стіл. Дієтичне м’ясо кролика відмінно гармонує з картоплею, тому ми будемо їх тушкувати разом.

Час готування: 100 хв

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • М’ясо кролика – 500 гр.
  • Картопля – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Масло оливкове – 75 мл
  • Сметана – 200 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Часник – 4 зуб.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Розмарин – 1 гілка.
  • Лист лавровий – 2 шт.

Процес приготування:

1. Овочі помийте і очистіть. Цибулю дрібно наріжте, моркву натріть на тертці. Картоплю наріжте шматочками середнього розміру.

2. Тушку кролика розріжте на порційні шматки, посоліть і приправте.

3. Увімкніть мультиварку, виберіть режим «Смаження» на 15 хвилин, влийте в чашу оливкова олія. Зубчики часнику роздушіть плоскою стороною ножа і обсмажте протягом 1-2 хвилин разом з розмарином і чебрецем. Потім ці інгредієнти видаліть з чаші.

4. Обсмажте кролика з двох сторін до красивого рум’яного кольору.

5. Після цього додайте до м’яса цибулю і моркву, влийте воду, закрийте кришку мультиварки, активуйте режим «Гасіння» на 20 хвилин. Далі додайте картоплю, влийте воду і сметану, додайте сіль і спеції, акуратно перемішайте. Продовжуйте тушкувати м’ясо разом з картоплею ще 30 хвилин.

6. Готову страву посипте рубаною зеленню і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!