Крошка-картопля відноситься до категорії фастфуду. Якщо приготувати страву з якісних продуктів в домашніх умовах, воно буде більш корисним. Ласощі підійде для випадків, коли збирається велика компанія. Також його можна подати з будь-якою начинкою: сиром, майонезом або шинкою.
Крошка-картопля з сиром в духовці
Для приготування крихітки-картоплі підійде велику картоплю без пошкоджень: його шкірку потрібно залишити. Важливо, щоб сир, який ви будете використовувати для начинки, добре плавився – він може бути з добавками.
Інгредієнти на
4 порц.
- Картопля 2 шт.
- Сир 50 гр.
- Яйце куряче 2 шт.
- Часник 1 зуб.
- Майонез столовий молочний 25 мл
- Сіль за смаком
- Спеції і Приправи за бажанням
Процес приготування:
- Як приготувати крихту-картоплю з наповнювачем в домашніх умовах? Вибираємо дві картоплини і вимиваємо їх проточною водою. Обтираем паперовими рушниками. Духовку розігріваємо до температури 180 градусів. Відрізаємо від рулону з фольгою пару невеликих шматочків, в які картоплю загортаємо. Кладемо його на деко і відправляємо в духовку на 45 хвилин.
- Натираємо шматочок сиру на тертці з дрібними отворами в окрему глибоку ємність, наприклад, у тарілку або миску.
- Вливаємо воду в каструлю з яйцями і доводимо до кипіння на плиті. Варимо яйця близько 7-8 хвилин після закипання, до повної готовності. Охолоджуємо продукт і очищаємо від шкаралупи. Яйця натираємо на дрібній тертці і додаємо до сиру. Очищаємо зубок часнику від лушпиння і подрібнюємо прямо в миску з начинкою, з допомогою землянки
- Посипаємо начинку спеціями і сіллю. Додаємо майонез. Перемішуємо інгредієнти в мисці з допомогою ложки.
- Відкриваємо духова шафа і дістаємо деко з картоплею. Розкриваємо фольгу і відправляємо картоплю назад в духовку на 10 хвилин. Підвищуємо температуру до 200 градусів.
- Після того, як картопля підрум’яниться, дістаємо його з духовки. Даємо продукту охолонути. Знімаємо шкірку з поверхні картоплин і з допомогою вилки або ложки прибираємо м’якоть (повинна утворитися невелика виїмка для начинки).
- Зменшуємо температуру до 180 градусів і наповнюємо начинкою картоплю. Відправляємо деко з стравою в духовку на 5-7 хвилин. Остиглий картоплю звільняємо від фольги і викладаємо на тарілки.
Приємного апетиту!
Швидкий і простий рецепт крихітки-картоплі з сосисками
Щоб картоплини швидше запікалися, краще використовувати коренеплоди середнього розміру. В якості начинки підійдуть гриби, м’ясо і, наприклад, овочеві салати.
Час готування – 1 ч. 15 хв.
Час приготування – 25 хв.
Кількість порцій – 6.
Склад:
- Картопля – 3 шт.
- Сир – 30 гр.
- Сосиски – 2 шт.
- Гірчиця – 1 ч. л.
- Майонез – 1 ч. л.
- Часник – 2 зуб.
- Сіль – за смаком.
- Петрушка – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Вимиваємо картоплини середнього розміру проточною водою і обтираем паперовими рушниками. Включаємо духовку і встановлюємо температуру 200 градусів. Відрізаємо три шматочки фольги від рулону і загортаємо в кожен з них по одній картоплині. Викладаємо картоплю у фользі на деко і ставимо в розігріту духовку на 40 хвилин.
2. Знімаємо з обох сосисок плівку і нарізаємо продукт кружечками середньої товщини. Потім розрізаємо шматочки навпіл. Вливаємо в сковороду олію і розігріваємо його на плиті. Обсмажуємо сосиски 5 хвилин до появи рум’яного кольору, постійно помішуючи.
3. Викладаємо обсмажені сосиски в миску, додаємо до них майонез і гірчицю. Звільняємо зубчики часнику від лушпиння і подрібнюємо за допомогою чесночницы в тарілку з начинкою. Перемішуємо інгредієнти. Виймаємо деко з картоплею з духовки і даємо страві охолонути. Знімаємо шкірку картоплі і виймаємо м’якоть з центральної частини коренеплоду. Підсолюємо м’якоть, щоб блюдо не вийшло прісним.
4. Заповнюємо картопля начинкою. Натираємо на тертці шматочок сиру і посипаємо їм начинку. Зменшуємо температуру запікання до 180 градусів і повертаємо деко з картоплею назад в духовку на 5-7 хвилин.
5. Вимикаємо духовку і дістаємо деко з картоплею. Подаємо страву до столу гарячим і прикрашаємо його заздалегідь вимитої і нарізаною петрушкою.
Приємного апетиту!
Як приготувати крихту-картоплю з грибами в духовці?
Для приготування крихітки-картоплі за даним рецептом слід запастися великими картоплинами. Краще всього вибирати білі або рожеві коренеплоди. Готувати страву можна в повсякденному житті і для святкового столу.
Час готування – 1 ч. 50 хв.
Час приготування – 50 хв.
Кількість порцій – 10.
Склад:
- Картопля – 5 шт.
- Сіль – за смаком.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Сир – 80 гр.
- Вершки – 2 ст. л.
- Печериці – 350 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Зелень – за бажанням.
Процес приготування:
1. П’ять великих картоплин спочатку вимиваємо проточною водою, а потім насухо обтираем паперовим рушником.
2. Включаємо духовку і виставляємо потрібну температуру – 200 градусів. Відрізаємо від рулону фольги необхідну кількість шматочків (5 штук). Загортаємо по одній картошина у фольгу. Викладаємо картоплю на деко і ставимо в духовку на годину.
3. Займемося грибами. Печериці спочатку перебираємо, а потім нарізаємо тонкими слайсами.
4. Викладаємо гриби в суху сковороду і тушкуємо їх на плиті до виходу соку. Потім додаємо в ємність шматочок вершкового масла й обсмажуємо гриби, постійно помішуючи їх.
5. Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо дрібними кубиками. Додаємо цибулю до грибів в той момент, коли вони вже будуть обсмажуватися в олії.
6. Вливаємо до інгредієнтів в сковороді вершки і тушкуємо їх пару хвилин, помішуючи. Потім вимикаємо плиту.
7. Дістаємо деко з картоплею з духовки і розрізаємо кожен коренеплід на дві частини. Солимо обидві половинки.
8. Натираємо на тертці з дрібними дірочками шматочок сиру і додаємо його в картоплю. Відправляємо слідом трохи вершкового масла. Акуратно перемішуємо всі інгредієнти, щоб не пошкодити фольгу.
9. Додаємо в картоплю начинку з грибами. За бажанням можна посипати її тертим сиром і зеленню за смаком.
Приємного апетиту!
Дуже смачна крихта-картопля з беконом в домашніх умовах
Давайте приготуємо крихту-картоплю в мініатюрі з начинкою з сиру, грибів і яєць. Блюдо буде виглядати незвично за рахунок скибочок бекону, якими ми будемо обертати картоплини.
Час готування – 1 ч. 25 хв.
Час приготування – 40 хв.
Кількість порцій – 7.
Склад:
- Картопля – 7 шт.
- Бекон – 14 скибочок.
- Шампіньйони – 3 шт.
- Сири – 150 гр.
- Яйце– 1 шт.
- Масло рослинне – для збризкування.
Процес приготування:
1. Картоплю будемо варити в мундирі, тому його слід промити. На цей процес витратимо 40 хвилин. Сир натираємо на тертці. Печериці спочатку перебираємо і промиваємо, а потім натираємо на тертці.
2. Розігріваємо духовку до 200 градусів. У звареної картоплі відрізаємо верхівки (їх не викидаємо). Нарізаємо тонкими скибочками бекон і обертаємо одну картоплину двома скибочками. Переносимо картоплю в форму для запікання.
3. Картопляну м’якоть відскрібаємо з верхівок і відправляємо в окрему ємність. В цю ж ємність, чайною ложкою викладаємо картопляну м’якоть з бульб. Заповнюємо порожнини тертим сиром і грибами.
4. Картопляну масу, яку переклали в окрему ємність, посипаємо сіллю і перцем. Вбиваємо до інгредієнтів яєчний жовток і перемішуємо. Застеляємо деко пергаментом. Викладаємо на нього картоплю і розподіляємо ложкою. Розрізаємо пласт на шматочки і скроплюємо маслом. Картоплини з начинкою також викладаємо на деко і ставимо в духовку. Чекаємо 25 хвилин.
5. Через 12 хвилин після початку запікання міняємо листи місцями. Потім дістаємо обидва страви з духовки і подаємо до столу в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Крошка-картошка з наповнювачем з шинки і сиру в фользі
Багато господинь вважають, що приготувати крихту-картоплю неможливо в домашніх умовах. Це не так. Пропонуємо вам відмінний варіант страви з начинкою з шинки і сиру – дуже смачний і ситний.
Час готування – 1 ч. 10 хв.
Час приготування – 1 ч.
Кількість порцій – 4.
Склад:
- Картопля – 4 шт.
- Масло вершкове – 20 гр.
- Шинка – 100 гр.
- Сир– 20 гр.
- Петрушка – 10 гр.
- Майонез – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Вимиваємо картоплини і насухо обтираем паперовим рушником. Робимо кілька проколів у шкірці коренеплодів. Розігріваємо духовку при температурі 180 градусів. Беремо 4 шматочки фольги і загортаємо в них картоплини. Викладаємо на деко і ставимо в духовку на годину.
2. Шинку спочатку нарізаємо соломкою, а потім кубиками. Викладаємо її в глибоку миску. Натираємо в ємність з шинкою шматочок сиру на дрібній тертці.
3. Невелика кількість петрушки спочатку промиваємо проточною водою, а потім струшуємо і нарізаємо як можна дрібніше. Додаємо петрушку до шинки і сиру.
4. Посипаємо начинку перцем і сіллю. Додаємо майонез. Перемішуємо інгредієнти. Дістаємо картоплю з духовки. Розгортаємо фольгу, на верхівках картоплин робимо надрізи і розм’якшуємо картопляну м’якоть виделкою.
5. Викладаємо в м’якоть начинку. Розкладаємо картопля по тарілках і подаємо до столу гарячим.
Приємного апетиту!
Як запекти крихту-картоплю з куркою в духовці?
Давайте приготуємо крихту-картоплю з дуже простого і швидкого рецептом в духовій шафі. Виходить дуже смачне і ситне блюдо з начинкою з курячого м’яса і овочів.
Час готування – 1 ч. 55 хв.
Час приготування – 1 ч. 10 хв.
Кількість порцій – 4.
Склад:
- Картопля – 4 шт.
- Філе куряче – 200 гр.
- Цибуля червоний – 1 шт.
- Перець болгарський солодкий – 1шт.
- Помідор – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сир – 100 гр.
Процес приготування:
1. Вибираємо досить великі картоплини (одна картоплина – одна порція) і промиваємо їх проточною водою. В процесі промивки допомагаємо собі щіткою або жорсткою губкою. Даємо коренеплодів обсохнути. Шкірку не очистити.
2. Відрізаємо від рулону 4 шматочки фольги. В них ми будемо загортати картоплю. Змащуємо кожен коренеплід рослинним маслом за допомогою кулінарної кисті. Загорнути картоплю фольгою. Розігріваємо духовку до 180 градусів і ставимо всередину неї деко з картоплею. Тушкуємо 1-1,5 години. Готовність страви перевіряємо виделкою: картопля повинен стати м’яким.
3. Куряче м’ясо перед тим, як готувати начинку, необхідно проварити. Позбавляємо його від кісточок і дрібно нарізаємо. Очищену цибулину також нарізаємо невеликими кубиками (червоний цибулю можна замінити білим).
4. Промиваємо овочі – помідори і перець. Звільняємо обидва інгредієнта від зайвих деталей (плодоніжок і насіння). Нарізаємо їх кубиками.
5. Вливаємо олію у сковорідку. Ставимо її на плиту і розігріваємо. У гаряче масло викладаємо цибулю і обсмажуємо його до прозорості. Викладаємо до цибулі болгарський перець. Готуємо інгредієнти разом 3 хвилини, а потім додаємо до них куряче м’ясо. Тушкуємо продукти 5 хвилин, постійно помішуючи.
6. Відправляємо в начинку сіль і спеції. Вимикаємо плиту і додаємо в заготовку помідори. Ретельно перемішуємо її і накриваємо сковороду кришкою.
7. Відрізаємо від брикету шматочки вершкового масла і натираємо на крупній тертці сир. Дістаємо картоплю з духовки. Розгортаємо фольгу і розрізаємо коренеплоди навпіл уздовж. Перемішуємо м’якоть виделкою.
8. Викладаємо на половинки вершкове масло, невелику кількість сиру і начинку. Покриваємо страву ще однією невеликою порцією сиру.
9. З’єднуємо половинки картоплин і закріплюємо їх фольгою. Знову укладаємо заготовки на деко і відправляємо в духовку на 10 хвилин. Готові картоплини з начинкою звільняємо від фольги і подаємо до столу зі свіжими овочами та зеленню.
Приємного апетиту!
Крошка-картошка з наповнювачем з бринзи і кропу
Щоб картоплини не лопалися в процесі приготування страви в духовці, зробіть кілька проколів у коренеплодах виделкою відразу після миття. Ретельно вымывайте картоплини перед запіканням – краще всього використовувати щітку.
Час готування – 2 ч.
Час приготування – 1 ч. 15 хв.
Кількість порцій – 4-6.
Склад:
- Картопля – 4-6 шт.
- Бекон (або шинка) – 150-200 гр.
- Сир (бринза) – 50 гр.
- Сир твердий – 100 гр.
- Сметана – 2-3 ст. л.
- Петрушка (або кріп) – 2-3 гілки.
- Часник – 1-2 зуб.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Вимиваємо картоплини проточною водою, зчищають бруд з допомогою жорсткої щітки або губки. Коли бульби підсохнуть, загортаємо кожну картоплину в заздалегідь підготовлений невеликий шматок фольги (не забуваємо проткнути картоплю виделкою перед тим, як загорнути його у фольгу).
2. Ставимо духовий шафа на розігрів: встановлюємо температуру 180 градусів. Викладаємо картоплю у фользі на деко і відправляємо блюдо в духовку на 1-1,5 години.
3. Нарізаємо бекон або шинку кубиками невеликого розміру. Вливаємо в сковороду трохи олії. Після того, як воно підігріється на плиті, викладаємо бекон (або шинку) і обсмажуємо в маслі до появи золотистого відтінку. Очищені зубки часнику подрібнюємо. Вимиваємо зелень і також нарізаємо її дрібними шматочками. Інгредієнти викладаємо до бекону і обсмажуємо. Приправляємо начинку чорним меленим перцем і перемішуємо. Розминаємо бринзу виделкою, а твердий сир натираємо на крупній тертці.
4. Дістаємо картоплю з духовки і звільняємо його від фольги. Знімаємо шкірку з верхівок картоплі і ложкою прибираємо частину м’якоті. Залишаємо «стінки» шириною 5-7 міліметрів, щоб картопля «тримав форму».
5. Перекладаємо м’якоть в окрему глибоку ємність. Змішуємо її з обсмаженим беконом, часником і зеленню. Додаємо бринзу і сир твердий, приправляємо начинку сметаною. Перчимо її і перемішуємо. Викладаємо начинку в картопляні «човники». Відправляємо картопля з начинкою назад в духовку і запікаємо 10-15 хвилин.
Приємного апетиту!