Покроковий рецепт приготування гострих крилець з хрусткою скоринкою
Гострі, ароматні крильця з золотистою, хрусткою скоринкою обов’язково сподобаються всій родині! Ніжне, соковите м’ясо можна подати з картоплею або овочевим гарніром. І ситний і поживний обід готовий!
Час приготування: 1 година 40 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порції: 4
Інгредієнти:
- Курячі крильця – 1 кг
- Мед – 6 ст. л.
- Томатну пасту – 4 ст. л.
- Паприка – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Розпушувач – 2 ч. л.
- Оцтова есенція – 1 ст. л.
- Соєвий соус – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Курячі крильця промиваємо, відрубуємо кінчик, так як в ньому немає м’яса, а також розрізаємо їх по суглобу на 2 частини.
2. Мед розтоплюємо на водяній бані, щоб він був досить рідким і його можна було легко змішати з іншими інгредієнтами.
3. З’єднуємо мед, томатну пасту, соєвий соус, розпушувач, оцтову есенцію, паприку і сіль за смаком.
4. Заливаємо готовим маринадом курячі крильця, перемішуємо їх і ставимо в холодильник на 1 годину, щоб м’ясо встигло просочитися.
5. Деко вистилаємо пергаментом для запікання, а духовку нагріваємо до 220 гр. Викладаємо шматочки курки і відправляємо запікатися на 20 хв. Через 10 хв. перевертаємо на інший бік, щоб зарумянить верх.
Приємного апетиту!