Медові курячі крильця з золотистою скоринкою в духовці
Смачні, ароматні курячі крильця з золотистою скоринкою легко приготувати вдома в духовці. Просочені маринадом з додаванням меду, вони виходять дивовижно м’якими і соковитими. Таке блюдо порадує як ваших рідних, так і гостей. Пальчики оближеш!
Час приготування: 1 година 40 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порції: 4
Інгредієнти:
- Курячі крильця – 1 кг
- Часник – 3 зуб.
- Томатна паста – 4 ст. л.
- Мед – 3 ст. л.
- Гірчиця – 1 ст. л.
- Кориця — щіпка
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
1. Курячі крильця промиваємо в холодній воді, обсушуємо паперовими рушниками і розрізаємо на половинки по суглобу.
2. Часник чисть від лушпиння і подрібнюємо за допомогою преса або ножем.
3. Змішуємо томатну пасту, мед, гірчицю, чорний мелений перець, сіль і щіпку кориці. Пробуємо і додаємо спецій за смаком.
4. Тепер відправляємо в готовий маринад курячі крильця і ретельно перемішуємо, щоб шматочки були повністю покриті соусом, так вони краще їм просочаться. Залишаємо крильця в маринаді на 60 хв. в холодильнику.
5. Духовку розігріваємо до 220 градусів, деко рясно змащуємо олією і викладаємо на його курячі крильця. Змащуємо верх маринадом і запікаємо 20-25 хв., через 10 хв. перевертаємо, знову промазуємо маринадом.
Приємного апетиту!