Як запекти курку на солі з картоплею в духовці
Рум’яну курку з соковитим гарніром можна запекти на подушці з солі. Начиніть продукт картоплею, і ви отримаєте відмінний ситний варіант для великої родини. Подавайте на обід або вечерю!
Час готування: 1 година 40 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Курка – 1 шт.
- Картопля – 6 шт.
- Сіль – 1 кг
- Спеції – за смаком.
- Паста томатна – 1 ст. л.
- Сметана – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Промиваємо курку під водою і посипаємо її будь-якими спеціями, але без додавання солі.
2. Також обмазуємо продукт сумішшю з сметани і томатної пасти. Маринуємо курку в холодильнику якийсь час.
3. Чистимо картоплю, ріжемо її на половинки або четвертинки і відварюємо до напівготовності.
4. Всередину маринованої курки викладаємо підготовлену картоплю.
5. На форму для випікання висипаємо сіль, на яку і кладемо курку з картоплею всередині. Пов’язуємо ніжки і відправляємо в духовку на 1 годину. Готуємо при температурі 160 градусів.
6. Дістаємо курку, начинену картоплею, з духовки, знімаємо з соляною подушки і подаємо до столу. Готово!