Курка на солі в духовці

Як запекти курку на солі з картоплею в духовці

Рум’яну курку з соковитим гарніром можна запекти на подушці з солі. Начиніть продукт картоплею, і ви отримаєте відмінний ситний варіант для великої родини. Подавайте на обід або вечерю!

Час готування: 1 година 40 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Курка – 1 шт.
  • Картопля – 6 шт.
  • Сіль – 1 кг
  • Спеції – за смаком.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Сметана – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Промиваємо курку під водою і посипаємо її будь-якими спеціями, але без додавання солі.

2. Також обмазуємо продукт сумішшю з сметани і томатної пасти. Маринуємо курку в холодильнику якийсь час.

3. Чистимо картоплю, ріжемо її на половинки або четвертинки і відварюємо до напівготовності.

4. Всередину маринованої курки викладаємо підготовлену картоплю.

5. На форму для випікання висипаємо сіль, на яку і кладемо курку з картоплею всередині. Пов’язуємо ніжки і відправляємо в духовку на 1 годину. Готуємо при температурі 160 градусів.

6. Дістаємо курку, начинену картоплею, з духовки, знімаємо з соляною подушки і подаємо до столу. Готово!