Курка в кисло-солодкому соусі – 10 рецептів в домашніх умовах з фото покроково

М’яка і ніжна куряча грудка з медом і соєвим соусом

Курку в кисло-солодкому соусі з медом можна подати як самостійне блюдо або доповнити його будь-яким гарніром по своєму смаку. Так як це блюдо східної кухні, то ми рекомендуємо подавати його з рисом, фунчозой або локшиною Удон.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Філе куряче – 400 гр.
  • Морква – 50 гр.
  • Соус соєвий – 50 мл
  • Цибуля ріпчаста – 50 гр.
  • Перець болгарський – 100 гр.
  • Перець чилі – 10 гр.
  • Помідори – 100 гр.
  • Імбир – 20 гр.
  • Масло кукурудзяне – 30 мл
  • Крохмаль кукурудзяний – 20 гр.
  • Мед – 20 мл
  • Кунжут – за смаком.
  • Кінза – за смаком.

Процес приготування:

1. Куряче філе наріжте тонкими смужками. Перекладіть м’ясо в миску, залийте його соєвим соусом, перемішайте і залиште на півгодини.

2. Моркву наріжте тонкою соломкою, ріпчаста цибуля – півкільцями.

3. Болгарський перець чилі наріжте кільцями, помідори – часточками.

4. Корінь імбиру натріть на дрібній тертці.

5. На сухій сковороді обсмажте курку на сильному вогні. Окремо обсмажте овочі, вони повинні зберегти свою щільність.

6. У 40 мілілітрах холодної води розведіть крохмаль. Змішайте курку і обсмажені овочі, влийте крохмальний розчин, перемішайте і тушкуйте на середньому вогні пару хвилин.

7. Мед додайте в самому кінці, перемішайте і зніміть сковороду з вогню.

8. Подавайте курку з кисло-солодким соусом, посипавши рубаною зеленню і кунжутом.

Приємного апетиту!