М’яка і ніжна куряча грудка з медом і соєвим соусом
Курку в кисло-солодкому соусі з медом можна подати як самостійне блюдо або доповнити його будь-яким гарніром по своєму смаку. Так як це блюдо східної кухні, то ми рекомендуємо подавати його з рисом, фунчозой або локшиною Удон.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Філе куряче – 400 гр.
- Морква – 50 гр.
- Соус соєвий – 50 мл
- Цибуля ріпчаста – 50 гр.
- Перець болгарський – 100 гр.
- Перець чилі – 10 гр.
- Помідори – 100 гр.
- Імбир – 20 гр.
- Масло кукурудзяне – 30 мл
- Крохмаль кукурудзяний – 20 гр.
- Мед – 20 мл
- Кунжут – за смаком.
- Кінза – за смаком.
Процес приготування:
1. Куряче філе наріжте тонкими смужками. Перекладіть м’ясо в миску, залийте його соєвим соусом, перемішайте і залиште на півгодини.
2. Моркву наріжте тонкою соломкою, ріпчаста цибуля – півкільцями.
3. Болгарський перець чилі наріжте кільцями, помідори – часточками.
4. Корінь імбиру натріть на дрібній тертці.
5. На сухій сковороді обсмажте курку на сильному вогні. Окремо обсмажте овочі, вони повинні зберегти свою щільність.
6. У 40 мілілітрах холодної води розведіть крохмаль. Змішайте курку і обсмажені овочі, влийте крохмальний розчин, перемішайте і тушкуйте на середньому вогні пару хвилин.
7. Мед додайте в самому кінці, перемішайте і зніміть сковороду з вогню.
8. Подавайте курку з кисло-солодким соусом, посипавши рубаною зеленню і кунжутом.
Приємного апетиту!