Курка з кабачками в духовці – 10 рецептів з покроковими фото

Простий і смачний рецепт курячої грудки з кабачками і помідорами

Курка, запечена з кабачками і помідорами в духовці – це настільки апетитне і смачне блюдо, що описати важко, потрібно обов’язково спробувати його самому. Воно ідеально підходить для легкої вечері або обіду

Час готування: 80 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Грудка куряча – 1 шт.
  • Трави прованські – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло соняшникова 20 мл
  • Кабачок – 350 гр.
  • Помідори – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сир – 150 гр.
  • Масло рослинне – для змазування форми.

Процес приготування:

1. З курячої грудки зніміть шкірку, наріжте невеликими шматками. Перекладіть м’ясо в миску, посоліть і приправте за смаком, перемішайте.

2. Кабачки вимити, зріжте шкірку і наріжте полукружками.

3. Жаростійку форму змастіть рослинною олією. Викладіть спочатку куряче м’ясо, потім шар з кабачків.

4. Помідори наріжте шматочками і покладіть їх поверх кабачків, посоліть за смаком.

5. Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями і розкладіть його по шару з помідорів.

6. Посипте заготівлю тертим сиром і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів, на 45-50 хвилин. Подавайте блюдо в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!