Покроковий рецепт приготування картоплі з куркою і помідорами в духовці
Соковите і апетитне, але дуже просте у приготуванні блюдо – це звичайно ж картопля з куркою і помідорами в духовці. Побалуйте себе ситним і корисним обідом, який не забере багато часу на активне приготування.
Склад:
- Курка – 1 кг
- Картопля – 700 гр.
- Томати черрі – 7 шт.
- Масло оливкове – 6 ст. л.
- Спеції і зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Візьміть свіжу цілу тушку курки, видаліть залишилися пір’ячко і ретельно вимийте птицю під проточною водою, відмиваючи ніжки і вимиваючи нутрощі птиці.
Крок 2. Потім обробити курку по суглобам, кістки і шийку залишити для супу, а інше м’ясо піде для запікання з картоплею і помідорами в духовці.
Крок 3. Картопля промийте під проточною водою, після чого очистіть за допомогою овочечистки або ножа і наріжте його скибочками. Приберіть в холодну воду і залиште в бік.
Крок 4. Потім вимийте і наріжте на половинки або четвертинки томати черрі, в залежності від розміру плодів. Помідори також відставте в сторону на деякий час.
Крок 5. Далі потрібно зробити маринад для курки. Для цього відміряйте потрібну кількість масла і підберіть спеції і зелень за вашим смаком. Можете також взяти часник і ароматні трави, розмарин, гіркий перець – що вам по душі. Все це потрібно ретельно змішати і з’єднати з шматочками курки.
Крок 6. У зручній формі для запікання або антипригарном деку зберіть всі інгредієнти разом: викладіть картоплю, потім курочку і томати. Полийте блюдо залишками маринаду і приберіть блюдо в духовку на годину або трохи довше (залежно від духовки). Коли курка дасть прозорий сік, а картопля розм’якшиться – подавайте апетитне блюдо до столу.