Курка в горщику в духовці з картоплею і овочами
Курка в горщику в духовці з картоплею і овочами виходить неймовірно соковитою, живильної і апетитною. Яскраве гаряче блюдо різноманітить ваше меню і нікого не залишить байдужим. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями.
Час приготування: 1 годину 10 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Гомілка куряча – 2 шт.
 - Картопля – 4 шт.
 - Цибуля ріпчаста – 1 шт.
 - Перець болгарський – 1 шт.
 - Помідори – 2 шт.
 - Морква – 1 шт.
 - Часник – 3 зубчики.
 - Стебло селери – 1 шт.
 - Зелень – за смаком.
 - Сіль – за смаком.
 - Спеції – за смаком.
 - Масло рослинне – для змазування.
 - Окріп – 1 склянка
 
Процес приготування:
Крок 1. Курячі гомілки промиваємо під водою і обсушуємо. Після інгредієнт посипаємо сіллю і спеціями.
Крок 2. Очищену і промиту моркву натираємо на крупній тертці.
Крок 3. Дрібними кубиками нарізаємо болгарський перець, ріпчасту цибулю і селеру.
Крок 4. Нарізані овочі відправляємо в сковороду з олією. Обсмажуємо до легкого рум’янцю.
Крок 5. Очищену картоплю ріжемо невеликими кубиками.
Крок 6. Формочки змащуємо рослинним маслом. Викладаємо в них половину картоплі і розміщуємо курячі гомілки.
Крок 7. Додаємо обсмажені овочі. Доповнюємо заготівлю часточками помідорів і подрібненим часником.
Крок 8. Додаємо решту картоплі. Заливаємо вміст окропом і прибираємо заготовки в розігріту до 180 градусів духовку. Запікаємо страву 40-60 хвилин.
Крок 9. Курка в горщику в духовці з картоплею і овочами готова. Подавайте до столу і пригощайтеся!












