Курка з овочами в духовці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування курки з овочами і рисом в духовці

Курка, запечена в духовці з овочами і рисом, — це ситне гаряче блюдо з готовим гарніром. Спробуйте оригінальний рецепт для вашого обіду або вечері. Вас порадує аромат і соковитість готових продуктів.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Стегна курячі – 4 шт.
  • Рис – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Помідор – 3 шт.
  • Часник – 4 шт.
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Паприка – 2 ч. л.
  • Петрушка сушена – 2 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Курячі стегна промиваємо в холодній воді, потім натираємо сіллю і посипаємо сушеної петрушкою. Даємо м’яса трохи настоятися.

2. Рис також промиваємо в холодній воді. Робимо це до тих пір, поки вода після крупи не стане повністю прозорою.

3. У форму для випікання, обмащений рослинним маслом, кладемо рис, далі подрібнені помідори, цибулю і зубчики часнику. Заливаємо вміст водою і додаємо паприці з чорним меленим перцем.

4. На крупу з овочами кладемо курячі стегна і відправляємо блюдо в духовку на 40 хвилин. Випікаємо при температурі 180 градусів.

5. Гарячу курку з гарніром їх рису і овочів розкладаємо по тарілках. Готово, можна подавати до столу!