Покроковий рецепт приготування курки з овочами і рисом в духовці
Курка, запечена в духовці з овочами і рисом, — це ситне гаряче блюдо з готовим гарніром. Спробуйте оригінальний рецепт для вашого обіду або вечері. Вас порадує аромат і соковитість готових продуктів.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Стегна курячі – 4 шт.
- Рис – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Помідор – 3 шт.
- Часник – 4 шт.
- Масло вершкове – 60 гр.
- Сіль – за смаком.
- Паприка – 2 ч. л.
- Петрушка сушена – 2 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Курячі стегна промиваємо в холодній воді, потім натираємо сіллю і посипаємо сушеної петрушкою. Даємо м’яса трохи настоятися.
2. Рис також промиваємо в холодній воді. Робимо це до тих пір, поки вода після крупи не стане повністю прозорою.
3. У форму для випікання, обмащений рослинним маслом, кладемо рис, далі подрібнені помідори, цибулю і зубчики часнику. Заливаємо вміст водою і додаємо паприці з чорним меленим перцем.
4. На крупу з овочами кладемо курячі стегна і відправляємо блюдо в духовку на 40 хвилин. Випікаємо при температурі 180 градусів.
5. Гарячу курку з гарніром їх рису і овочів розкладаємо по тарілках. Готово, можна подавати до столу!