Куряче філе з помідорами і сиром в духовці – 8 рецептів з покроковими фото

Куряче філе з помідорами, сиром і майонезом

Блюдо, яке ідеально підходить, як для святкового столу, так і для сімейної вечері – куряча грудка а-ля «м’ясо по-французьки», запечена в духовці з апетитною скоринкою з сиру, помідорів і ріпчастої цибулі.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Філе куряче – 500 гр.
  • Томати – 3-5 шт.
  • Сир – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Майонез – 100 мл
  • Масло рослинне – 2-3 ст. л.
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Першим ділом очищаємо цибулю від лушпиння, дрібно шаткуємо і заливаємо крутим окропом для того, щоб нейтралізувати зайву гіркоту.

2. Філе нарізаємо вздовж волокон, тобто поперек шматка.

3. Отримані скибочки акуратно відбиваємо кухонним молоточком і перекладаємо на деко або в форму для запікання (попередньо змазану олією).

4. Стиглі помідори нарізаємо кружечками середньої товщини.

5. Сир твердих сортів натираємо на крупній тертці.

6. Відбивні з птиці приправляємо, додаємо сіль за своїм смаком, і починаємо розігрівати духовку до температури 180 градусів.

7. Зливаємо надлишки води з лука і викладаємо невеликими порціями на кожен шматок м’яса.

8. Після кладемо кружечки помідорів.

9. Тонкою цівкою майонезу поливаємо помідори.

10. Щедро посипаємо курку подрібненим сиром.

11. Запікаємо в розігрітій духовці близько 25 хвилин і насолоджуємося.

Приємного апетиту!