Куряче філе з помідорами, сиром і майонезом
Блюдо, яке ідеально підходить, як для святкового столу, так і для сімейної вечері – куряча грудка а-ля «м’ясо по-французьки», запечена в духовці з апетитною скоринкою з сиру, помідорів і ріпчастої цибулі.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Філе куряче – 500 гр.
- Томати – 3-5 шт.
- Сир – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Майонез – 100 мл
- Масло рослинне – 2-3 ст. л.
- Спеції – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Першим ділом очищаємо цибулю від лушпиння, дрібно шаткуємо і заливаємо крутим окропом для того, щоб нейтралізувати зайву гіркоту.
2. Філе нарізаємо вздовж волокон, тобто поперек шматка.
3. Отримані скибочки акуратно відбиваємо кухонним молоточком і перекладаємо на деко або в форму для запікання (попередньо змазану олією).
4. Стиглі помідори нарізаємо кружечками середньої товщини.
5. Сир твердих сортів натираємо на крупній тертці.
6. Відбивні з птиці приправляємо, додаємо сіль за своїм смаком, і починаємо розігрівати духовку до температури 180 градусів.
7. Зливаємо надлишки води з лука і викладаємо невеликими порціями на кожен шматок м’яса.
8. Після кладемо кружечки помідорів.
9. Тонкою цівкою майонезу поливаємо помідори.
10. Щедро посипаємо курку подрібненим сиром.
11. Запікаємо в розігрітій духовці близько 25 хвилин і насолоджуємося.
Приємного апетиту!