Соковите і м’яке куряче філе з помідорами, сиром і грибами
Існує безліч способів, як приготувати курячу грудку, однак, самий популярний і святковий варіант – це філе під сиром, томатами і грибами запечений у духовій шафі. Блюдо дуже привабливо виглядає, відповідно, його з легкістю можна подавати на святковий стіл.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Філе куряче – 250 гр.
- Майонез/сметана – 2 ст. л.
- Шампіньйони – 3 шт.
- Томати – 2 шт.
- Олія соняшникова – 1 ст. л.
- Сир твердий – 50 гр.
- Сир – 50 гр.
- Часник – за смаком.
- Приправи – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Паприка солодка – за смаком.
Процес приготування:
1. Готуємо продукти: печериці, помідори і птицю обполіскуємо водою і просушуємо. М’ясо нарізаємо порційними шматками і злегка відбиваємо з допомогою кухонного молоточка, намагаючись не надірвати ніжне філе.
2. Відбивні посипаємо тими спеціями, які вам подобаються, додаємо сіль, перець і паприку по своєму смаку.
3. На кожен м’ясної скибочку викладаємо невелику кількість м’якого сиру (можна замінити сирним сиром) і розмазуємо.
4. Нарізані тонкими пластин печериці викладаємо на м’ясо.
5. Помідори ріжемо кружальцями і кладемо по кілька штук на кожну відбивну.
6. Отриману конструкцію» з різних компонентів рясно поливаємо майонезом для додання більш ніжного і вершкового смаку.
7. Всі шматочки курячого філе щедро посипаємо натертим сиром і відправляємо запікатися при температурі 180 градусів приблизно на 25-30 хвилин.
8. За бажанням, прикрашаємо блюдо листочками свіжої петрушки, і подаємо з молодим відварною картоплею. Насолоджуйтесь!