Куряче філе з помідорами і сиром в духовці – 8 рецептів з покроковими фото

Соковите і м’яке куряче філе з помідорами, сиром і грибами

Існує безліч способів, як приготувати курячу грудку, однак, самий популярний і святковий варіант – це філе під сиром, томатами і грибами запечений у духовій шафі. Блюдо дуже привабливо виглядає, відповідно, його з легкістю можна подавати на святковий стіл.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Філе куряче – 250 гр.
  • Майонез/сметана – 2 ст. л.
  • Шампіньйони – 3 шт.
  • Томати – 2 шт.
  • Олія соняшникова – 1 ст. л.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Сир – 50 гр.
  • Часник – за смаком.
  • Приправи – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Паприка солодка – за смаком.

Процес приготування:

1. Готуємо продукти: печериці, помідори і птицю обполіскуємо водою і просушуємо. М’ясо нарізаємо порційними шматками і злегка відбиваємо з допомогою кухонного молоточка, намагаючись не надірвати ніжне філе.

2. Відбивні посипаємо тими спеціями, які вам подобаються, додаємо сіль, перець і паприку по своєму смаку.

3. На кожен м’ясної скибочку викладаємо невелику кількість м’якого сиру (можна замінити сирним сиром) і розмазуємо.

4. Нарізані тонкими пластин печериці викладаємо на м’ясо.

5. Помідори ріжемо кружальцями і кладемо по кілька штук на кожну відбивну.

6. Отриману конструкцію» з різних компонентів рясно поливаємо майонезом для додання більш ніжного і вершкового смаку.

7. Всі шматочки курячого філе щедро посипаємо натертим сиром і відправляємо запікатися при температурі 180 градусів приблизно на 25-30 хвилин.

8. За бажанням, прикрашаємо блюдо листочками свіжої петрушки, і подаємо з молодим відварною картоплею. Насолоджуйтесь!