Куряче філе з помідорами і сиром в духовці – 8 рецептів з покроковими фото

Як смачно запекти куряче філе з помідорами, сиром і цибулею?

Коли гості на порозі, а в холодильнику порожньо – готуємо швидкий, смачний і святкова вечеря з елементарного списку продуктів: курки, помідорів, цибулі і майонезу. Таке гаряче блюдо розлетиться з тарілки буквально за пару секунд!

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Цибуля – 1 шт.
  • Томати – 3 шт.
  • Сир – 300 гр.
  • Філе куряче – 2 шт.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Філе нарізаємо тоненькими пластинами, перекладаємо в глибоку ємність і починаємо маринувати: сіль, спеції і майонез. Гарненько розмішуємо, накриваємо тарілкою і встановлюємо гніт для більш швидкої просочення.

2. Поки курка маринується, готуємо інші продукти: дрібно нарізану цибулю обсмажуємо до золотавої скоринки, помідори ріжемо кружальцями (якщо черрі то навпіл), сир натираємо на тертці.

3. Деко устеляємо фольгою або пергаментным листом для запікання, змащуємо маслом і викладаємо ароматне філе.

4. На кожен шматок м’яса шарами викладаємо спочатку пасеровану цибулю, потім помідори і сир. Випікаємо 35-40 хвилин при температурному режимі 180-190 градусів.

5. Соковите, ніжне м’ясо до столу подаємо з будь-яким гарніром і сезонними овочами. Приємного апетиту!