Курячі крильця на мангалі – 6 смачних рецептів маринадів

Як приготувати смачні курячі крильця барбекю?

Таке блюдо відмінно підійде для сімейного вечері. Воно виходить дуже ароматним і в міру гострим. Особливою фішкою страви є золотиста і хрустка скоринка, яка спонукає вас ще не один раз приготувати його.

Час приготування: 2 години 30 хвилин.

Час приготування: 1 година 30 хвилин.

Порцій – 5.

Інгредієнти:

  • Курячі крильця – 1 кг
  • Сік лимонний – 1 ст. л.
  • Соєвий соус – 2 ст. л.
  • Мед – 1 ст. л.
  • Кетчуп – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Приправа для крилець барбекю – 1,5 ст. л.
  • Перець червоний гострий – 1 ч. л.
  • Часник – 4 зуб.
  • Корінь імбиру – 10 гр.
  • Цукор – 50 гр.

Процес приготування:

1. Приготування починаємо з соусу для курячих крилець. В невелику тарілку наливаємо 2 столові ложки соєвого соусу. Мед необхідно брати рідкий, щоб зручно було розмішати маринад. Ви також можете розтопити його на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Мед вводимо поступово, невеликими порціями. Розмішуємо маринад. Додаємо до нього 1 столову ложку лимонного соку, 2 столові ложки кетчупу і 4 столові ложки рослинної олії. Ще раз перемішуємо соус. В останню чергу додаємо приправи для крилець барбекю. Якщо ви не змогли знайти такі приправи, додайте до маринаду червоний мелений перець, паприку і трохи солі.

2. Часник видавлюємо з допомогою преса. Ви також можете натерти його на дрібній тертці. Корінь імбиру натираємо і змішуємо з часником. Додаємо отриману суміш до маринаду і розмішуємо його. До цукру додаємо трохи води і ставимо в мікрохвильову піч. В результаті він повинен розплавитися. Додаємо цукор в соус і ще раз перемішуємо його. Маринад для курки готовий.

3. Обробляємо курячі крильця. Промиваємо під холодною водою. Після цього прибираємо з поверхні м’яса зайву вологу з допомогою паперових серветок. При виборі курки дивіться на колір крилець. Він повинен бути рожевим, без темних плям. Ви можете відрізати фалангу крил, так як ця частина досить часто підгорає. Але цей етап не є обов’язковим. Перекладаємо курку в глибоку ємність. Додаємо до неї маринад. Перемішуємо крильця кілька разів, щоб соус рівномірно розподілився.

4. Залишаємо м’ясо маринуватися протягом 60 хвилин. Якщо ви хочете залишити крильця на більш тривалий час, покладіть їх у холодильник. Не варто дозволяти м’яса маринуватися більше, ніж на добу. Крильця і так будуть ніжними, а за такий тривалий час вони почнуть ще більше розм’якшуватися.

5. Через 60 хвилин перекладаємо курку на спеціальну решітку. Її дуже зручно перевертати, щоб крильця рівномірно просмажаться. Не забудьте змастити її олією. Викладайте курку на відстані один від одного. Зверху на крила додаємо залишився маринад. Мангал необхідно підготувати заздалегідь. Готуйте курку протягом 15-20 хвилин. Цей час може змінюватися. Сигналом про готовність крил стане золотистий колір курочки, а також насичений аромат спецій. Періодично додавайте на вугілля води, щоб вони не загорялися.

6. Коли час вийде, зніміть решітку з мангалу. Розкладіть крильця по тарілках. Ви можете подавати з гарніром з овочів, картоплі або салату. Крила також можуть виступати у ролі закуски. Додайте до них кетчуп або будь-який інший соус. Подавати крильця варто гарячими. Кличте своїх домашніх спробувати таке просто, але дуже ароматне і ніжне блюдо. Насолоджуйтесь!